Polis Akademisi Başkanlığı lisans mezunları arasından Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den baraj puanı geçen adaylar arasında polis ve komiser yardımcısı alımı gerçekleştirirken bazı haber sitelerinde ve sosyal medya sitelerinde bir daha alımın olmayacağına dair bilgiler yer almaktaydı. Adaylar bu üzücü haber ile karamsarlığa kapılırken bugün gelen haberlerde 2021 yılında da Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile komiser yardımcısı alımının yapılacağına yönelik bilgiler verildi. Peki alım ne zaman yapılır, kaç kişi alınır?

2 Bin Komiser Alımı Yapılabilir

Pandemi sürecinde halk ile iç içe olup, temas etmek zorunda kalan mesleklerinden bir tanesi polisliktir. Komiser yardımcısı alımları durdurulmayı planlanıyor olsa dahi pandemi sürecinde polis ve askerlerde yıpranma durumu eskiye nazaran çok daha fazla oldu ve personel eksiklikleri çokça gündeme geldi. Bu sebeplerden dolayı komiser yardımcısı alımının devam etmesi beklenmekte olup ilan yayımlanırsa her zaman ki gibi 2 bin kişilik komiser yardımcısı alımının yapılacağı ön görülmektedir.

KPSS Baraj Puanı Düşer Mi?

Lisans mezunları KPSS'den 70 ve üzeri aldığında ilana ancak başvurabiliyor fakat pek çok aday bu puan şartının düşmesini talep etmektedir. Ancak komiser alımlarında KPSS puanına baz alındığı için ve geçen sene 74-75 arası komiserliğin kapatması dolayısı ile bu puların düşmeyeceği ve 74-75 aralığında alan adayların PAEM'e sondan girebileceği tahmin ediliyor.