Ülkemizde her sene Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak görevlerini sürdürmekte olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı ortalama Şubat ayı içerisinde kurumlara göre atama sayılarını duyurmaktadır. İlgili personel atamaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı görüşmeleri sonucunda belli olmakta olup 2021 yılı kurumlara göre atama sayıları açıklandı. Buna göre ilgili duyuruda atamaların bazı bölümleri açıklanmıştır. Yani sağlıkçı ataması, öğretmen ataması, polis-asker ataması gibi pozisyonlara yönelik alımlar açıklanmamış olup sadece belli bir kesim alımı rakamları açıklanmıştır.

424 Kamu Personeli Alınacak

Cumhurbaşkanlığına bağlı bakanlıklar ve kamu kurumlarına toplam 424 kamu personeli alımı yapılacağı belirtildi. 81 kurum için verilen bu sayı aslında 2021 yılında alınacak toplam alımı kastetmiyor. Kamuoyuna duyurulan sayı belli bir kısım için alımdan bahsetmektedir. Yani bu kurumların alımları sene içerisinde daha da yüksel olacak olup kabinede belli olan tüm kurumlara göre atamaların sayısı basına verilmemektedir.

Üniversitelere 635 Kadro Verildi

Ülkemizde görevlerine devam etmekte olan devlet üniversitelerine her sene atamalarına yönelik izinler verilmektedir. SBB tarafından yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulan sayıda üniversitelere 635 kişilik alım için izin verildiği belirtildi. Bu sayının da yine sene sonuna kadara alım yapılacak toplam sayının olmadığı ön görülüyor. Yani alımlar bundan daha fazla olacak ancak kamuoyuna duyurulan bilgide sadece bu atama sayılarına erişmemize izin verilmektedir.

Kurumlara Göre Dağılım ve Duyuru: https://bit.ly/3jx8EV2