Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın bilindiği üzere en seçkin sınıflarından bir tanesi şüphesiz ki bordo bereli sınıfıdır. Çokça ajanslara konu olan, sınır dışı operasyonları ile gündemden düşmeyen ve önemli harekatlara ilk olarak sızma bölümünde katılarak halkın büyük takdirini toplayan bordo bereliler en seçkin sınıflardan birisi olarak bilinmekte olup bu sınıfa girebilmek için adaylara yoğun testler yapılmakta ve bu testlerin hepsinde başarılı olması amaçlanmaktadır. Peki 2020 yılı için bordo bereli alımları yapılıyor mu? Bordo bereli alımı olacak mı?

BORDO BERELİ ALIMI OLMAYACAK

2020 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi dışarıdan bordo bereli alımı olmayacak. Bordo bereli sınıfı çok seçkin bir sınıf olduğu için öncelikle adayların Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki kuvvet komutanlıklarında subay, astsubay ve uzman çavuş rütbesi ile belirlenen süre zarfında istihdam etmesi ve cezai işlemlerinin olmaması gerekmektedir.

İlgili şartları sağlayan adayların bordo bereli olabilmesi için Özel Kuvvetler Komutanlığının sınıf içi alım düzenlemesi gerekmekte ve MSB bünyesindeki kuvvet komutanlıklarından askeri personel adaylarının bu ilana müracaat ederek girebilmesi gerekmektedir. Yani bordo bereli alımları dışarıdan ilanlar ile yapılmamakta ve hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay, astsubay ve uzman çavuş rütbesinde istihdam eden personeller arasında olmaktadır.