2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yarın ilk e orta dereceli sınıflar için başlayacak. Türkiye’nin 81 ilinde ve binlerce ilçesinde öğrenciler ve öğretmenler için ilk ders zili çalacak. Gündemde okulların açılması yer etmişken bir başka konu ise 2019 ve 2020 öğretim yılı için öğretmenlere ödenecek olan “kırtasiye parası” yani eğitim öğretim hazırlık ödeneğinin ne kadar olacağı ve ne zaman ödeneceği ile ilgili haberlerdir. Konu ile ilgili olarak açıklanan tarihler ve tutarlar ise şu şekilde açıklanmıştır.

2019-2020 Eğitim Ödeneği 1.172 TL Olarak Belirlendi

İlgili eğitim ve öğretim yılı için öğretmenlere ödenecek olan tutar 1.172 TL olarak hesaplandı. Geçtiğimiz 2018-2019 yılında ise öğretmenlere eğitim ve öğretim ödeneği olarak brüt 1.130 TL ödenmişti. Geçtiğimiz ödenen tutardan bu yana ücret miktarında 50 TL değerinde küçük bir artış yapıldığı görülüyor. Bu ücretten yararlanacak olan olanlar ise izin kullanmalarına göre ve ilk defa göreve başlayanlar olmak üzere hesaplanan duruma uygun olanlar yararlanacak.

Eğitim Ödeneği Eylül’de Hesaplara Yatırılacak

İzin kullanma durumuna göre ve göreve ilk başlamaları durumunda ödenecek olan eğitim ödeneğinin mevcut ödeneğin yüzde 75 ve yüzde 50 oranlarında uygulanacak. Eğitim ve öğretimde yeni yıl yarın başlayacak olup ödeneğin bu dönem başında ödenmesi gündemde yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 17 Eylül’de okulların açılması gündemde olmuş ve ödenek 10 Eylül’de ödenmişti. Bu sene de tüm okulların 9 Eylül’de açılacak olması dikkate alınırsa ödeneğin Eylül’ün ilk haftası hesaplara yatırılması gündeme gelebilir.