İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü yurt içi operasyonlarına başarılı şekilde devam etmekte olup açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için Emniyet Teşkilatını güçlendirebilmek için polis alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene 2018 yılı polis alımı kapsamında yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklama da önümüzdeki süreç içerisinde 16 bin 500 polis alımı yapılacağını açıkladı. Alımlar lise, önlisans ve lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır. Peki alımlar ne zaman yapılacak ,hangi rütbe için kaç kişilik alımlar yapılacak, hangi mezuniyete kaç kadro ayrıldı?

HANGİ MEZUNİYET İÇİN KAÇ POLİS ALINACAK

2018 yılı polis alımı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü 16 bin 500 polis alımı yapılacak. Peki hangi mezuniyet grubu için kaç polis alınacak? Buna göre lise mezunları için Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO 2 bin 500 polis, önlisans mezunları ve lisans mezunları için Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 10 bin polis ve lisans mezunları için Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM 3 bin komiser yardımcısı bu alımlar kesin olarak yapılacak olup bu alımlara ekstra bin kişilik polis alımının daha yapılıp sayının toplam 16 bin 500'e tamamlanması bekleniyor.

Peki 16 bin 500 polis alımı ne zaman yapılacak? 2018 yılı kapsamında polis alımı ilanları aralıklarla yayımlanmakta olup İşin Olsa ekibi olarak ilanları her gün takip etmeye devam ediyoruz. Resmi olarak alımların hangi tarihte yapılacağı duyurulmadı. İlanlar yayımlandığında bilgi almak için sitemizi takip etmeye devam ediniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: İşin Olsa Mobil Uygulamamızı İndirin (Android - iOS)