Ülkemizde en çok atama yapan kurumlardan bir tanesi bilindiği üzere Adalet Bakanlığıdır ki uzun süredir bakanlığın ne zaman atama yapacağına yönelik araştırmalar devam ederken son gelen duyuruda Adalet Bakanlığının adliyelerine yeni ihdasların yapıldığı belirtildi. İlgili açıklama Adalet Bakanı tarafından yapılırken onayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği ve 113 adliyeye 1.080 kadronun ihdas edildiği belirtildi. 

Bakan Neler Söyledi?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından resmi olarak "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kurulmuştur. 1.080 kişi için kadro ihdas edilmiştir, bu kadroları da sisteme dâhil ederek uzmanlarla birlikte adliyede mağdurlara bu anlamda destek verecek bir şekilde psikolog, pedagog, sosyolog gibi uzmanlarla mağdur vatandaşlarımızın da yanında olacak, bir el ve destek olacak mekanizmayı burada sisteme dâhil edeceğiz. 113 adliyede bu müdürlükler kurulmuştur."  ifadeleri kullanıldı.

Atama Ne Zaman Yapılır?

Adalet Bakanlığına 113 adliye için bin 80 kişilik ihdas yapıldı. Peki memur alımı ne zaman yapılacak? Buna göre Adalet Bakanlığı atamaları Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile yaptığından dolayı ihdas edilen kadroların ve yeni kadroların doldurulması için KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor olabilir? Peki sizce atamalar hangi pozisyonlara yapılmalıdır?

Atamaların hangi pozisyonlara yapılacağına yönelik bilgi paylaşımı için buraya giriniz.

Yukarıdaki link aracılığı ile sizde yorumlara katılabilir ve bilgi alışverişi ile hangi kadrolara atamaların yapılacağına yönelik değerlendirmelerde bulunabilirsiniz.