İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz ay yayımldığı ilan ile 112'ye çok sayıda personel alımı gerçekleştirdi. Bilindiği üzere artık tüm telefon hatları 112'ye bağlanacak. Yerleşme sonuçlarından sonra 112'ye yeni memur personel alımı yapılacak mı soruları devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 112'ye 1.500 personel alınacağı, ağırlığın ön lisansa verileceğini açıkladı. Adaylar şimdiden detayların ne olduğu ve ne zaman açıklanacağını büyük bir merak ile beklemeye başladı. Peki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neler söyledi, hangi açıklamayı yaptı?

Bakan Neler Açıkladı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan resmi açıklamada 112 Acil Çağrı Merkezlerine 1500 eleman alımı yapacaklarını söyleyerek "Bunun 800'ünü Acil Çağrı bölümünü bitiren kardeşlerimizden alacağız." ifadelerini kullandı. Önlisans çağrı merkezi hizmetleri bölümünün bu ilanlarla önü yeniden açılmaya başlıyor. Önceki senelerde ÇMH bölümünden atamalar hızlı bir şekilde yaparken bir dönem duraklamaya geçti ve bu ilanlar ile yakın zamanda çağrı merkezi hizmetleri bölümünün yeniden önünün açılması bekleniyor. İlanlardan haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

81 Şehirde Telefonlar 112'ye Bağlanacak

Türkiye'nin tüm şehirlerdein bilindiği üzere 1 ile başlayan devlete ait olan acil çağrı merkezi telefon numaraları 112'ye bağlanacak. Bu konu hakkında Karabükte İçişleri Bakanu Süleyman Soylu "Bugün 70'inci vilayetimizi Karabük'te 112 numarası adı altında tüm acil çağrılar için hizmete alıyoruz, hayırlı olur inşallah. Allah nasip ederse haziran sonunda vatandaşımız 112'yi çevirdiğinde tüm acil çağrılara ulaşabilecek sistemi oluşturacağız, gayretimiz bu noktadadır." ifadelerini kullandı.