tti. Buna göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da olumlu konuşarak OECD ülke sıralamaların göre personel alımlarına devam edeceklerini belirtti. Peki 112'ye 1.000 memur alımında tüm bölümler için atama olacak mı, herkes başvuru yapabilecek mi? Merak ile beklenen 1.000 memur alımı ilanının 2021 yılı içerisinde gelmesi bekleniyor. Fakat henüz bölüm şartı bulunmamaktadır. Peki 1.000 memur alımında bölüm şartı olacak mı, kimler başvuru yapabilecek?

Bölüm Şartı Olacak Mı?

1.000 kişilik çağrı merkezi memuru alımında lise mezunu, ön lisans mezunu ve lisans mezunu adayların tümü için kadro verilmesi ön görülüyor. Ancak alımların yoğun olarak bir bölümünün çağrı merkezi hizmetleri bölümünden karşılanması beklenmektedir. Twitter üzerinden çağrı merkezi mezunları 1.000 kişilik atamanın tümünün önlisans çağrı merkezi için açılmasını talep ediyor. Ancak lise mezunları ve lisans mezunları da müracaat edebilmek için 112'ye 1.000 kişilik memur alımının herkesin başvurusuna açık şekilde yayımlanmasını talep etmektedir.

Haziran 2021'e kadar tüm devlet acil telefon numaraları 112'ye bağlanacak ve personel alımlarının da tamamlanması beklenmektedir. Özellikle mühendisler ve İİBF mezunları da atamalarının az olması dolayısı ile 1.000 kişilik memur alımına müracaat etmek istiyor. Yakın zamanda ilanın gelmesi ile birlikte kadroların dağılımları açıklanacak. Her mezuniyet için ayrı ve çağrı merkezi ön lisans bölümü için ayrı kadronun verilmesi bekleniyor. İlan geldiğinden ilk haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.