Ülkemizde bilindiği üzere çok uzun yıllardır çağrı merkezlerine daimi statü de devlet memuru alımı yapılmamakta olup alımların yeniden ne zaman yapılacağı merak edilmekteydi. Meraklı bekleyiş dün gelen resmi açıklama ile sona erdi ve Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanının onay vermesi ile birlikte 112 çağrı merkezlerinde görev almak üzere devlet memuru alımı yapılacağı İçişleri Bakanı tarafından müjdelendi. Buna göre adayların çoğu şimdi alımların ne zaman yapılacağına yönelik arayışlarını sürdürüyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak.

Haziran Olarak Verilen Tarih Nedir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 155, 110, 156 vb. gibi devlete bağlı çağrı merkezi telefon numaralarının tamamının 112'de birleştirileceği ve tüm Türkiye genelinde orman yangını, itfaiye, hızır acil, polis, jandarma hangi birimden yardım almak istiyorsa 112'yi arayarak kendisini yönlendirmesini isteyebileceğini söylerken Haziran ayına kadar tüm işlemlerin yapılması için gerekli talimatların verildiği söylendi. Yani Haziran ayına kadar yurt genelinde taşımaların yapılarak tüm çağrı merkezlerinin 112'ye bağlanması bekleniyor.

Çağrı Temsilcileri Karşılayacak

Önceden 115, 112, 156 vb. gibi numaralarda direkt vatandaşı yetkili kişiler karşılamaktaydı ancak yanlış aramalar nedeni ile hatlarda yoğunluklar yaşanabilmekteydi. Bunun önüne geçilmesi için 112'de tüm hatlar birleştirilecek ve buraya devlette görevli çağrı temsilcileri alınacak. Çağrı temsilcileri kendilerine gelen telefondaki vatandaşı dikkatli bir şekilde dinleyecek ve ivedilikle sorunu anladıktan sonra vatandaşı hemen telefonun diğer ucunda bekleyen konu hakkında yetkili kişiye bağlayacak. İlgili çalışmanın Haziran ayına kadar tamamlanacağı ön görülmekte olup bu süre zarfında da atamaların onaydan sonra yapılacağı tahmin ediliyor.