Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de her sene plan bütçe komisyon toplantısı yapılmakta ve bir sonraki sene için kaç kişilik kamu personeli alımı yapılması gerektiğine yönelik görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Buna göre 2021 yılı için Türkiye'nin bütçesi artırıldı ve önümüzdeki seneye kamuya 100 bin ile 110 bin civarı kamu personeli alımı yapılması bekleniyor. Peki bu alımların ne kadarı polis alımı için kullanılacak? Polis alımına kaç kişilik kontenjan ayrılacak?

Kaç Polis Alımı Olur?

Polis sayısı her geçen gün artıyor ve bekçi alımlarına da hız verildiği için 26. dönem POMEM'e 7 bin kişilik polis alımı yapıldı. 2021 yılı içinde bu şekilde bir alım bekleniyordu ancak pandemi sürecinden en çok etkilenen meslek gruplarından bir tanesi polisler olduğu için bu sene emekli olan polis sayısının artmış olabileceği düşüncesi ile 10 bin kişilik POMEM polis alımı ve bin ya da 2 bin kişilik te PAEM komiser yardımcısı alımı toplamda da 12 bin kişilik polis alımı gerçekleştirilebilir.

Polis Alımları Neden Düşüyor?

Türkiye'de her geçen sene polis alımları devam ediyor ve bekçi alımların da hız kazandırıldı. Öyle ki on binlerce bekçi alımının yapılması jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanmasıyla beraber iç müdaheleleri önlemeye yönelik görevli personel sayısı arttı. Bu sebepten dolayı da polis alımlarının azaldığı düşünülmektedir.