Yargıtay Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan için sonuçlar açıklandı. 6 farklı kadrolarda 151 Sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklanmış olup merakla beklenen sonuçlar açıklanmıştır. 151 kişilik kadro için personel alımı ilanı yayımlanmış olup beklenen sonuçlar duyuruldu. Sırada Uygulamalı ve sözlü sınavlar var.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılıyor!

  • 6 Teknisyen (Mobilya Dekorasyon),
  • 1 Mütercim –Tercüman (İngilizce),
  • 10 Şoför,
  • 60 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 10 Mübaşir,
  • 4 Teknisyen (İnşaat),
  • 60 Hizmetli,

1510 Aday Sınava Katılacak!

Başvurular KPSS Puanı ile yapıldığından değerlendirmelerde KPSS Puanı ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yapılan başvurularda KPSS Puanı ele alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir. En yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile Kadro sayısının 10 katı aday değerlendirilecek ve 1510 aday belirlenecektir.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Yargıtay personel alımı için adaylar başvurularını en geç 9 Eylül 2022 tarihinde sonlandırmışlardır. Başvurular KPSS puan sırasına göre açıklanmış olup adaylar Elektronik ortamda sonuçlarını sorgulayabilecekler.

BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Uygulamalı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

Yargıtay adaylara uygulamalı ve sözlü sınav gerçekleştirecek. Başvuru sonuçları ile birlikte yazılı sınav yerleride açıklanacak. Bua göre uygulamalı sınav Şoför ve Teknisyen kadrolarında yapılacak. Diğer pozisyonlarda ve tüm pozisyonlarda sözlü sınav yapılacaktır.

UYGULAMA SINAVI

a) Destek Personeli (Şoför) pozisyonu için araç kullanma ve mesleki bilgiyi ölçer nitelikte uygulama sınavı yapılacaktır.

b) Teknisyen pozisyonları için mesleki uygulama ve mesleki bilgiyi ölçer nitelikte uygulama sınavı yapılacaktır.

c) Uygulama sınav yeri, tarihi ve saati Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecektir.

d) Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır. e) Uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alan adayların tamamı sözlü sınava alınacaktır.

c. Uygulama sınav sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecek ve Kariyer kapısı üzerinden görüntülenebilecektir. Ayrıca tebliğ yapılmayacaktır. VI-

SÖZLÜ SINAVI

a) Tüm pozisyonlar için sözlü sınavı yapılacaktır.

b) Sözlü sınav Ahlatlıbel Mahallesi, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı, No:6 İncek Çankaya Ankara adresinde yapılacaktır. Sözlü sınavının tarihi ve saati Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

c) Sözlü sınav konuları, sınav ilanında yer alan tüm pozisyonlar için; atama yapılacak pozisyonun gerektirdiği Meslekî Bilgi 30; Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 15; Genel kültür 15; Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20; Özgüveni, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu 20 puan olarak belirlenmiş olup, değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.

d) Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekmektedir

Editör: TE Bilisim