Tarım ve Orman Bakanlığı ilan yayımladı. Farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ilan yayımladı. Yayımlanan ilan ile alımlar en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarından gerçekleştirilecek. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere Tarım Bakanlığı personel alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

1378 Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Söz konusu alımar farklı niteliklerde yapılacak. Başvuru yapılacak kontenjanlar,

  • 1 Sulama Sistemleri Montaj İşçisi ( İŞKUR İle )
  • 1128 Orman Muhafaza Memuru,
  • 249 Orman Mühendisi,

alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığı alımları için adaylardan özel olarak, KPSS, Eğitim, Sağlık şartları aranacak. Ayrıca Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Söz konusu alımlar için 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 50, 60, 65 veya 70 puan almış olmak gereklidir. Kontenjana göre taban KPSS puan şartı farklılık gösterebilmektedir. 

Eğitim Şartı:

Alımlar farklı alanlarda yapılacağından en az lise eğitimi veren bölümlerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımlar DSİ ve OGM tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda her kontenjan için farklı başvuru tarihi bulunmakta olup aşağıdaki bağlantılar üzerinden ilanlara ulaşabilir ve başvuru tarihlerini inceleyeblirsiniz.

Çan Sulama Birliği İş İlanı Numarası ( 00007284435 ) ( Başvurular en geç 27 Ocak 2023 )

OGM 1128 Orman Muhafaza memuru Alımı İlanı ( Başvurular 26 Ocak - 6 Şubat 2023 )

OGM 249 Orman Mühendisi Alımı İlanı ( Başvurular 15 - 25 Ocak 2023 )