Sosyal Güvenlik Kurumu memur alımı için ilan yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli alımı ilanına göre SGK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Büro Personeli Alımı yapılacak. Alımlar Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden farklı alanlarda olmak üzere gerçekleştirilecektir. Peki Büro Personeli alımına kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

102 Büro Personeli Alımı Yapılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu yayımladığı personel alımı ilanına göre Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda 51 kişi farklı ve 51 kişi farklı mezuniyet'ten alım yapılacak. Ayrıca yayımlana ilan ile Büro Personeli alımları Ankara'da yapılacak. 

Ön Lisans Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgi İşlem Enformasyon, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Yönetimi, Bilgisayar Donanımı, Bilgi Güvenliği Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak şartı ile 51 Büro Personeli,

Sosyal Güvenlik ön lisans programından mezun olmak şartı ile de 51 Büro personeli alımı yapılacak. 

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumuna personel alımı için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek Adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle yukarıda belirtilen eğitim şartlarını yerine getiriyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise adaylardan,

2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca 65 yaşından büyük olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

SGK Büro Personeli alımı başvuruları en geç 7 Ekim 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.Başvurular sadece e-Devlet üzerinden SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapacaktır. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim