Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. 27 Ağustos 2022 tarihi ile gelmiş olan ilana göre OGM 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesindeki şartlar kapsamında sözleşmeli olarak 338 Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar 8 farklı alanda olmak üzere gerçekleştirilecek. Buna göre kontenjan dağılımı ve başvuru sürecini sizlerle paylaşıyoruz.

OGM 338 Personel Alımı Başladı!

Orman Genel Müdürlüğü 338 personel alımı başvurusu için süreç başladı. 10 gün sürecek olan başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Buna göre 1 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 10 Eylül 2022 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece OGM kariyer adresi üzerinden aşağıdaki bağlantı üzerinden yapılacak.

Hangi Kontenjan İçin Başvuru Alınacak?

  • 21 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 101 Destek Personeli,
  • 105 Büro Personeli,
  • 8 Teknisyen,
  • 16 Tekniker,
  • 1 Biyolog,
  • 27 Avukat,
  • 59 Mühendis,

Nasıl Başvuru Yapılacak?

OGM 338 sözleşmeli kamu personeli alımı başvuruları Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1. Adım: Başvuru yapmak için öncelikle " https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim " adresine e-Devlet şifresi ile giriş yapınız.

2. Adım: Çıkan ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayınız.

3. Adım: Sonrasında karşımıza aşağıdaki girselde olduğu gibi " ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " ve " Başvur " ekranı gelecektir. Başvur bütonuna tıklıyoruz.

4. Adım: İlanın detaylarını inceledikten sonra "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." yazısını onaylayıp " Devam Et " Butonuna tıklıyoruz.

5. Adım: Açılan sayfada başvuru yapmak istediğimiz pozisyonu seçiyoruz ve ilerleyen adımları takip ederek sistemin istediği bilgileri doldurarak başvurlarımızı tamamlıyoruz.

Sadece Tek Pozisyona Başvuru Yapılacak!

Orman genel müdürlüğünden gelmiş olan duyuruya göre Adaylar öğrenim durumuna göre yalnızca bir pozisyon için başvuruda bulunabilecektir.

KPSS ve Lise mezunu Olmak Şart!

Başvuru yapmak isteyen adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları durumunda 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den en az lise mezunu olmak şartı ile 60 KPSS Puanı almış olmak gereklidir.

Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Avukat pozisyonlarına müracaat eden adayların; Avukatlık Ruhsatnamesi ile en az 2 yıl mesleği ile ilgili çalıştıklarını gösterir belgeyi “Diğer Belgeleriniz” sekmesi altında bulunan “Belgeler” bölümündeki ilgili alana pdf formatında yüklemeleri gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonlarına müracaat eden adayların; her iki yüzü de görünecek şekilde özel güvenlik görevlisi kimlik kartlarını ve Özel Şartlar Bölümünde belirtilen boy/kilo durumlarını gösterir resmi bir sağlık kuruluşundan alacakları belgeyi “Diğer Belgeleriniz” sekmesi altında bulunan “Belgeler” bölümündeki ilgili alana pdf formatında yüklemeleri gerekmektedir.

Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuran adayların sürücü belgelerini, SRC4 belgesi ve Psikoteknik değerlendirme belgelerini "Diğer Belgeleriniz" sekmesi altında bulunan “Belgeler” bölümündeki ilgili alana yüklemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE İLANIN KONTENJAN DAĞILIMI: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/ogm-8-alanda-338-sozlesmeli-personel-alimi-lise-on-lisans-ve-lisans-h42621.html

Editör: TE Bilisim