Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapıyor. Başvurular az önce başladı. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde başvurular ile alakalı bilgilendirme yapacağız. Nasıl Başvuru yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Alım yapılacak iller hangileridir?

OGM taşra Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesindeki B fırkasına göre istihdam edilmek üzere 249 Sözleşmeli Mühendis alımı gerçekleştirecek. 

249 Personel Alımı Yapılacak!

OGM yayımladığı ilana göre 249 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak farklı şehirlerde istihdam edilmek üzere Orman Mühendisi Alımı yapılacak. Alımlar Yazılı ve sözlü sınav ile gerçekleştirilecektir.

Şehre Göre Kontenjan Bilgisi nedir?

Başvuru Şartları Nedir?

Başvurular için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca bunun dışında adaylardan,

  • 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2022-KPSSP3) en az 70 puan almış olmak.
  • Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.
  • Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak.

Başvur Ekranı Açıldı!

Az Önce kariyer adresindne gelen duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru ekranı açıldı. Şartları sağlayan Kadın Erkek adaylardan başvuru alınacak. 

Başvuru Tarihleri: 15 - 23 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvurular Nasıl Yapılacak?

OGM başvuruları için yukarıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız. Bu kapsamda karşınıza gelecek olan ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayarak ilgili ekranda  "ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - 2023 YILI SÖZLEŞMELİ MÜHENDİS (ORMAN MÜHENDİSİ) ALIM İLANI " üzerindeki " Başvur " seçeneğine tıklayarak başvurunuzu adımları tamamlayarak gerçekleştirebileceksiniz.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

İlgili ilana başvurular sadece KPSS Puanı ile yapılmakta olup değerlendirmelerde Kadro sayısının 4 katı aday sıralamaya alınarak yani 996 kişi Yazılı ve sonrasında sözlü sınava alınacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA