Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı kapsamında personel alımı yapacak. Adayların merakla beklediği duyuru geldi ve Türkiye geneli fakrlı bölgelerde bulunan Taşra teşkilatı müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere 249 Orman Mühendisi alımı yaplacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere  249 Orman Mühendisi alımı sadece başvuru şartlarını sağlayan adaylardan yapılacak.

249 Mühendis Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

İLGİLİ AÇIKLAMA HABERİ: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/ogm-2023-yili-1613-sozlesmeli-personel-ve-isci-alimi-ilan-ve-h43475.html

OGM Personel Alımında Başvuru Şartları Ne Olacak?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımları 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı'da Olacak!

OGM Personel alımında adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir

Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak gereklidir.

Sağlık Şartı:

Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

Başvuru Tarihleri Belli Oldu!

OGM orman Mühendisi alımı başvuruları için süreç belli oldu. Orman Genel Müdürlüğü yayımladığı ilanda başvuruların sadece online olacak yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 15 - 25 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURULARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Orman Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Kamuda görev yapmakta olan Orman Mühendisi maaşları ortalama olarak 9.500 TL civarındadır. Bu rakam tecrübe ve diğer unsurlara göre değişkenlik gösterebilmektedir