Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. 60 Bin Personel alımına ek olarak yayımlanan ilan ile MEB 324 kamu personeli alımı gerçekleştirecek. En az İlkokul mezunu adaylar içerisinden olmak üzere 324 Memur Alımı ve Personel alımı yapılacak.

Söz konusu alımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan 2828 sayılı kanun kapsamında Sosyal Hizmetler kanununa göre Milli Eğitim Bakanlığı 324 Kamu personeli alacağını bildirdi. 2828 sayılı kanun Devlet bünyesinde yetişen kişilerdir.

324 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı

İlkokul Mezunu: 146 Personel Alımı kadrosu ile Hizmetli alınacak.

Ön Lisans Mezunu: 187 Memur Alımı ile Düz Memur, Çocuk Gelişimcisi, Sekreter, Sürekli İşçi, Tekniker, Sağlık Teknikeri pozisyonlarında alım yapılacak.

Lisans Mezunu: 9 Memur Alımı kadrosu ile Öğretmen Alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

MEB memur alımı için adaylar başvurularını bazı nitelikler kapsamında gerçekleştirilecek. Buna göre adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" şartları aranacak.

Öğretmen Alımı Özel Şartı Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik kadrolarını tercih edecek adayların öğretmen yetiştiren Fakültelerden mezun olmaları veya Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır. Bu nedenle öğretmen kadrolarını tercih edecek adayların bu hususu dikkate alarak tercihte bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

MEB 2828 sayılı kanun kapsamında istihdam edilmek üzere alımını yapacağı 324 Kamu personeli adayı için başvurular başladı.

8 Eylül 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 20 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Tercih yapabilmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU VE EKRANI

60 Bin Yeni Personel Alımı Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine temizlik alanında 60 bin personel alımı gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalara göre MEB 60 bin Güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi de alımı gerçekleştirilecek. 

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim