Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı Başvuru yapmak için sürecin başlamasını bekleyen adaylar için Müjde.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı başvurusu başladı. Adaylar başvurularını aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirecek olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktaracağız.

Bakanlık 167 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

Kültür Bakanlığı 167 personel alımı için alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda 167 kişilik kadro ile;

  • 65 Temizlik Personeli,
  • 6 Bahçıvan,
  • 96 Büro Personeli,

kadrolarında sözleşmeli personel alımı yapılacak. Kültür Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Mülakat Yapılmayacak!

Bakanlık personel alımı için herhangi bir Mülakat yapmayacak. KPSS Puanı ile alınacak başvurularda Şehir ve kontenjana göre yapılacak KPSS Puan sırasına göre alım yapılacak. Bu kapsamda adaylardan Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacak. Değerlendirmelerde Kadro sayısı kadar Aday ASİL ve Yedek olarak seçilecektir.

Başvurular Başladı! Nasıl Başvuru Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli 4/B personel alımı ilanı 17 Haziran 2022 tarihi ile duyurulmuştu. Başvurular Bugün ( 22 Haziran 2022 ) itibari ile başlamış olup en geç bir hafta içerisinde yani 30 Haziran 2022 tarihine kadar başvuru gerçekleştirilmesi gereklidir. Aşağıdaki ekrandan yapılacak.

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim

Adaylar başvurularını ilgili bağlantı üzerinden gerçekleştirecek. Başvuru için;

1. ADIM: İlgili bağlantıya tıklayarak başvuru sistemine e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra Yeni başvuru seçemeğine tıklayarak başvurularınıza başlayabileceksiniz.

2. ADIM: İlgili adımları takip ettikten sonra Bakanlık sizden ilanı birkez daha incelemenizi isteyecektir. İlanı inceledikten sonra niteliklere sahipseniz eğerbaşvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan Alım yapılacak alana göre ilgili meslek dalında mezun olmuş olmak, ( En az lise, ön lisans ve lisans ) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir spsyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.