Beklenen ilan için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı için detayları sizlerle paylaşacağız.

Devlet Arşivleri Başkanlığı personel alımı gerçekleştirecek. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan44 Kamu Personeli alımı için başvurular az önce başladı. Bu yönde Devlet Arşivleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli olarak Kamu Personeli Alımı gerçekleştirilecektir.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Devlet Arşivleri Başkanlığı 44 kişililk kadro ile İstanbul ve Ankara illerinde farklı alanlarda personel alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre alımlar Mütercim Tercüman, Mühendis, Hizmet Personeli, Restoratör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrıkarda personel alımları yapılacak.

  • 7 Mühendis 
  • 5 Mütercim Tercüman ( İzngilizce, Fransızca, Arapça )
  • 1 Diğer Teknik Hizmetler Personeli ( Grafiker )
  • 14 Restoratör 
  • 4 Tekniker ( Fotoğrafçı ve Matbaacı ) 
  • 13 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Silahlı, 

Başvuru Süreci Başladı!

Devlet Arşivleri Başkanlığı personel alımı başvurusu Bugün 11 Ağusatos 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Ağustos 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Başvurular sadece İnternet üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru için Devlt Arşivleri Kariyer adresi kullanılacaktır. Başvuru yapacak adayların öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 11 - 20 Ağustos 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Devlet Arşivleri Başkanlığı başvurusunda bulunacak adayların öncelikle genel olarak belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Özel olarak ise, Eğitim ve KPSS Şartı aranacak.

KPSS 60 Taban Puan Şart!

Başvuru alınacak kadrolar için adaylardan KPSS Şartı aranacak. Bu yönde Ön Lisans mezunu olanlar için P93 ve Lisans mezunu olanlar için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Alım yapılacak ilgili meslek dallarından ilgili bölümlerin ön lidsans veya lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim