Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı resmi gazetede personel alımı ilanı yayımladı. 19 Temmuz 2022 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda Destek Personeli Alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 657 sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak Kamu Personeli alımı yapacak. Ön Lisans ve Lise mezunu personel alımı yapılacak olup kontenjan dağılımı ve ilan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

KPSS Puanı Esas Alınarak Sözleşmeli Personel Kadroları:

Bakanlık 20 Destek Personeli alımı için ilana çıktı. Adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda allımlar Destek Personeli pozisyonunda,

  • 11 Temizlik Personeli,
  • 2 Bahçe Bakım Personeli,
  • 4 Aşçı,
  • 1 Elektrikçi,
  • 1 Kaynakçı,
  • 1 Tesisatçı,

alımları gerçekleştirilecektir. Aşçı alımı için Ön Lisans mezunu olmak ve diğer kontenjanlar için lise mezunu olmak gerekmektedir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarıdan mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 10 gün içerisinde tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 18 - 29 Temmuz 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ