AFAD Personel alımı için yeni haberler geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Geçtiğimiz yıl 1749 Personel alımı ilanı yayımlamıştı ve oldukça ilgi çeken ilan için yenisi beklenmeye başlamıştı ki AFAD 2022 yılı personel alımı duyurusu geldi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 544 Kodra İhdas edildi. Merkez ve Taşra Teşkilatına açıklanan kadro kontenjan sayısını ve detayları sizlerle paylaşıyoruz.

544 Kadro İhdas Edildi!

Afad tarafından yayımlanan yapılandırmaya göre yenibaşkanlıklar kuruldu. Merkez ve Taşra birimleri ile, 

- Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü,

- Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü,

- Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürlüğü,

- Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü,

- Rehberlik ve Denetim Başkanlığı,

- Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı,

İhdas Yapılan Kadrolar Hangileridir?

Merkez te Taşra birimlerine yeni kadrolar ihdas edilirken kontenjan dağılımı şöyle;

Merkez ve Taşra Teşkilatı Kontenjanları:

1 başkan yardımcısı ve 4 genel müdür kadrosuyla birlikte Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının yanı sıra 22 daire başkanlığı kadrosunun da aralarında yer aldığı çeşitli unvanlarda 249 yeni kadro ihdası yapıldı.

Taşra teşkilatına ise 85 il müdür yardımcısı, 135 il afet ve acil durum uzmanı ile 75 il afet ve acil durum uzman yardımcısı kadrolarından oluşan toplam 295 kadro ihdası gerçekleştirildi.

2022 Yılı AFAD Personel Alımı Şartları Nelerdir?

Adaylardan 2022 yılı personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

AFAD Personel alımında adaylardan KPSS Şartı aranacak. Alımlarda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

35 yaşını tamamlamamış olmak, Alım yapılacak meslekte bilgi sahibi olmak, 

AFAD Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

AFAD personel alımı için başvurular önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor. AFAD personel alımı için başvurular başladığında haberdar olmak için veya gelişmeleri takip etmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim