Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Atıp Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli Kamu personeli Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetenin 7 Aralık 2022 tarihli yayımlanmış olan yayımına göre Adli Tıp Kurumu bünyesine 40 Kamu Personeli alacak. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden olmak üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere 7 farkı meslekten 40 Sözleşmeli personel alınacak.

Başvuru yapılacak Kontenjanlar, Özel Başvuru şartları ve ilan detayları haberimizde.

Hangi Kadrolarda Kamu Personeli Alımı Yapılacak?

Adli Tıp Kurumu 40 kişilik kadro ile Kadın Erkek adaylar içerisinden,

  • 5 Büro Personeli,
  • 2 Aşçı,
  • 4 Şoför,
  • 21 Hizmetli,
  • 2 Sağlık Teknikeri ( otopsi ),
  • 1 İnfaz ve Koruma Memuru,
  • 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

olmak üzere Sözleşmeli Kamu personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Adli Tıp Kurumu kamu personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel Olarak Eğiti, Yaş ve KPSS Şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Son başvuru günü olan 25 Aralık 2022 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.),

Eğitim Şartı Nedir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adli Tıp Kurumu kamu personeli alımı başvuruları Aralık ayı içerisinde yapılacak. Başvurular sadece Elektronik ortamda kabul edikecektir.

Başvuru Tarihleri: 12 - 25 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden

İLANIN TAM METNİ