Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kamu İşçi alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan Kamu İşçi Personel alımı ilanına göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı statülerde 2 İdari Personel Alımı ilanı yayımlandı. Başvurular Sadece İŞKUR üzerinden yapılmakta olup İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşacağız.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) kamu personeli alımında Engelli ve Eski Hükümlü alım yapacak. Bu kapsamda Sürekli İşçi kapsamında yayımlanan duyuruya göre;

  • 1 Engelli İdari Destek Görevlisi,
  • 1 Eski Hükümlü İdari Destek Görevlisi,

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

YÖK Personel alımında adayların genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrca adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Öte yandan İkamet şartı da aranmaktadır. Buna göre, Ankara il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak şarttır.

Özel Şartlar Nedir?

Sürekli İşçi (Engelli-İdari Destek Görevlisi) : Bilişim Teknolojileri, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanlarından lise mezunu olmak. (Önlisans ve Lisans mezunlarının başvurusu kabul edilmeyecektir)

Sürekli İşçi (Eski Hükümlü-İdari Destek Görevlisi): Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanlarından lise mezunu olmak. (Önlisans ve Lisans mezunlarının başvurusu kabul edilmeyecektir)

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

YÖK personel alımında başvurular ilanların yayımlanması ile birlikte başladı. Adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru hakkında detaylar aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır.

Başvuru Tarihleri: 13 - 17 Şubat 2023

İş İlanı Numaralası: 

Eski Hükümlü İş İlanı Numarası: 00007318268

Engelli İş İlanı Numarası: 00007318183

Editör: TE Bilisim