Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 15 Memur Alımı için ilan yayımladı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanacak olan Memur Alımı ilanına göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda görevlendirmek üzere Ön Lisans mezunu Memur Alımı yapılacağı açıklandı. Engelli Memur Alımı gerçekleştirilecek olup alımlar Belirsiz süreli olarak gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

TÜSEB 15 Memur alımı için alımlar İstanbul ve Ankara'da olmak üzere 15 kişilik kadro ile Engelli adaylar içerisinden gerçekleştirilecektir. Alımlar;

  • 12 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( İstanbul ),
  • 2 Programcı ( İstanbul ),
  • 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ( Ankara ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1, 4, 5, 6 ve 7 numaralı şartları sağlıyor olmak gereklidir.

Ayrıca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girmiş olmak gerekli olup alımların Ön Lisans mezunu alım yapılacağından P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

.Engellilerin, engellilik ölçütü, sınıflandırılması ve engellilere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri gereğince en az %40 engelli olmak.

Alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmak,

gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

TÜSEB Memur alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Bu kapsamda başvurular Mart ayı içerisinde alınacak olup sadece İŞKURdan yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 6 - 10 Mart 2023

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim