TCDD Memur Alımı ilanı yayımlandı. 27 Eylül 2022 tarihi ile İŞKUR ve Resmi gazetede gelen ilan ile TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü KPSS Puanı ile Memur Alımı yapacağını belirtti. Buna göre TCDD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacağı kadroları ve başvuru şartlarımı sizlerle paylaşıyoruz.

TCDD Memur Alımı Kontenjanları Hangileridir?

Yaımlanmış olan ilanlar ile TCDD bünyesine,

  • 2 Uzakyol Birinci Zabiti,
  • 2 Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti,

olmak üzere toplamda 4 memur alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

TCDD Memur alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüüğü olmamak, Sağlık açısından belirtilen nitelikleri sağlıyor olmak " şartları aranacaktır.

Ayrıca alımlar TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜLÜĞÜ/ Vangölü Feribot Müdürlüğü ne yapılacak.

Pozisyona Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

KPSS EN Az 60 Puan Şartı Var!

TCDD memur alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Yayımlanan ilana göre adaylardan Geçerlilik süresi bitmemiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti Alımı Eğitim Şartı:

Üniversitelerin " Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaat ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği " bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

Uzakyol Birinci Zabiti Alımı Eğitim Şartı:

Üniversitelerin " Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği, Deniz Teknolojisi, Gemi Makinaları, Gemi İnşaat ve Gemi Makinaları Mühendisliği, Gemi İnşaatı Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Teknolojileri, Deniz ve Liman İşletme, Deniz İşletmeciliği ve Yöneticiliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Güverte, Deniz Bilimleri, Güverte (DDK), Makine ve Malzeme Mühendisliği " bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Belge Şartı Nedir?

Uzakyol Birinci Zabiti Alımı için, son başvuru tarihi itibarıyla Liman Cüzdanı (Gemiadamı cüzdanı), Gemiadamı (Uzakyol Birinci Zabiti) Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri, GOC veya ROC Yeterlilik Belgesi ve Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgelerine sahip olması gerekmektedir.

Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti Alımı İçin, son başvuru tarihi itibarıyla Liman Cüzdanı (Gemiadamı cüzdanı), Gemiadamı (Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti) Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri, GOC veya ROC Yeterlilik Belgesi ve Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgelerine sahip olması gerekmektedir.

Sağlık Şartı Nedir?

  • Göz Görme Kuvvetleri sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş,
  • Renk Muayenesi yapılmış,
  • İşitme muayenesi yapılmış (Odyometrik incelemede 500, 1000, 2000 frekanslarının saf ses ortalaması 0-40 dB olmalıdır.) ve odyometri grafiğinde belirtilmiş olmalıdır.
  • 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Çok tehlikeli ve Tehlikeli İşlerde çalışır” veya “Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti olarak çalışır” veya "Uzakyol birinci zabiti olarak çalışır" kararının net olarak yazılı olması gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

TCDD Memur Alımı için başvurular başladı. İlanın yayımlanması ile birlite başlayan başvurular en geç 6 gün devam edecek ve adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden elektronik ortamda aşağıdaki iş işlanı numaraları ile gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Tarihleri: 27 Eylül - 3 Ekim 2022

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Uzakyol Birinci Zabiti İş İlanı Numarası: 00007055118

Uzakyol Başmühendisi/Başmakinisti İş İlanı Numarası: 00007055576