Türkiye Büyük Millet Meclisi İşçi Alımı ilanı yayımlandı. TBMM bağlı olan Kamu Denetçiliği Kurumu az önce yayımladığı sürekli işçi alımı ilanına göre 4 kişilik boş kadro ile Kamu işçi alımı gerçekleştirilecektir. Engelli ve Eski hükümlü işçi alımı için adaylardan aranan nitelikler ve kontenjan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

TBMM Kamu işçi alımları Engell, ve Eski Hükümlü adaylardan yapılacak.  Buna göre, sözlü sınav sonuçlarına göre 3 engelli, 1 eski hükümlü/terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan (TMY) sürekli işçi alınacaktır

Başvuru Şartları Nelerdir?

TBMM Kamu İşçi alımında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olab,ilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranacak.

Başvurular Ne Zaman yapılacak?

TBMM Kamu İşçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru süreci başlamış olup en geç 4 gün içerisinde başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular 10 – 14 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne – Çankaya Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden “İş Arayan" linkine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim