Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ilanı geldi. İŞKUR kariyer kapısı üzerinde yayımlanmış olan Kamu İşçi Alımı ilanına göre Bakanlığ ve bağlı kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kamu işçi alımı yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Alımları için başvurular başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar hangileridir? İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşıyoruz.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı Ortakaradeniz Geçit Kuşağı tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesine 2 geçici işçi alımı gerçekleştirecek. Alımlar İŞKUR üzerinden en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Alım yapılacak kontenjanlar ise;

  • 1 Aşçı,
  • 1 Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Tarım ve Orman Bakanlığının kamu işçi alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruştuurması veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az İlkokul ve en fazla Lisans mezunu olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi personel alımına başvuru için adaylar başvurularna Bugün 13 mart 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 4 gün içerisinde 17 Mart 2023 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ