İŞKUR Çarşamba günü günün kamu ilanlarını yayımladı. Az Önce gelmiş olan duyuruya göre Kamu İşçi alımı kapsamında yayımlanmış olan ilana göre iki Kamu Kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek üzere en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden 38 Kamu İşçi alımı gerçekleştirilecektir. Peki adaylardan aranan başvuru şartları nelerdir? İŞKUR başvuru detayları haberimizde.

Kamu İşçi Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

8 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan kamu işçi alımı ilanına göre alımlar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Öğretmen evine gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alım yapılacak kontenjanlar;

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi:

- 35 Çiftlik İşçisi ( Karma Bitki ve Çiftlik Hayvanı ) - İş İlanı Numarası: 00007368811

Gebze Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu:

- 1 Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi)  - İş İlanı Numarası: 00007368949

- 1 Bulaşıkçı (Stevard) - İş İlanı Numarası: 00007368887

- 1 Garson (Servis Elemanı) - İş İlanı Numarası: 00007369011

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Yayımlanan İŞKUR personel alımı ilanları için adaylardan en az İlkokul mezunu olmak şartı aranacaktır. Ayrıca genel olarak ise " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Yaş şartı olarak ise, 18 yaşını tamamlamış olmak zorunludur. Ancak Öğretmen evi alımı için Üst yaş sınırı aranmıyorken Üniversite işçi alımı için 30 yaşından büyük olmamak gereklidir.

Başvurular İŞKUR Üzerinden!

İlgili ilanlara başvurularınızı İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular 8 Mart 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 5 gün içerisinde yani 13 Mart 2023 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

İŞKUR başvuruları yukarıdaki iş ilanı numaraları ile " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden, Şahsen ilgili il müdürlüklerine veya Alo 170 üzerinden başvuru gerçekleştirilecektir.