İŞKUR Kamu İşçi alımı ilanları yayımlandı. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı bölge müdürlüklerinde görevlendirmek üzere Kamu İşçi alımı yaplacak. Söz konusu yayımlanmış olan işçi alımı ilanları ile adayladan herhangi bir KPSS Puan şartı aranmaksızın alım yapılacak. Söz konusu ilan detaylarını İşin olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

OGM 1613 PERSONEL VE İŞÇİ ALIM MÜJDESİ GELDİ!

Az önce gelen yeni bir habere göre OGM bünyesinde 1613 kişilik kadro ile Personel ve işçi istihdamı sağlayacak. Bakandan gelen duyuru ile kontenjan dağılımı da belli oldu. 

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/ogm-2023-yili-1613-sozlesmeli-personel-ve-isci-alimi-ilan-ve-h43475.html

İşçi Alımı Yapılacak OGM Müdürlükleri Hangileridir?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Orman İşletme Müdürlükleri alım yapacak. 3 Farklı şehirde olmak üzere 4 Kamu Orman İşçi alımı gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda alımlar, Manisa, Ankara, Mersin OGM Müdürlüklerine yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

OGM İşçi alımı ilanına başvuru için adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, En az Lise Mezunu olmak,  Kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranacaktır.

Özel Şartlar Nedir?

  • En az “ortaöğretim” mezunu olmuş olmak,
  • ”Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak (Bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir),
  •  “İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu” sertifikasına sahip olmak,
  •  “Kısa Mesafe Telsiz Operatörü” Yeterlik Belgesine sahip olmak,
  • MEB onaylı “Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale” programına ait kurs bitirme belgesine sahip olmak.
  • “İlk Yardım” programına ait kurs bitirme belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular sadece İŞKUR üzerinde yapılacak. Bu kapsamda aşağıdaki iş ilanı numaralarını kullanarak başvurular en geç 23 Aralık 2022 tarihine kadar İŞKUR kamu ilanları kısmında gerçekleştirilecektir.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü İş İlanı No: 00007220048

Ankara Orman İşletme Müdürlüğü İş İlanı No: 00007220103

Mersin Mut Orman Bölge İşletme Müdürlüğü İş İlanı No: 00007220940

Mersin Tarsus Orman Bölge Müdürlüğü İş İlanı No: 00007221015