Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce 22 Mayıs 2023 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 52 Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek. Alımlar İŞKUR aracılığı ile İşçi Statüsünde yapılacak olup adaylardan aranan başvuru şartları, Kontenjan Dağılımı ve kontenjana göre özel şartları sizlerle paylaşacağız.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı İlanı Yapılacak?

  • 1 Diğer Mühendisler,
  • 2 Diğer Teknisyen ve Tekniker,
  • 4 Uzakyol Birinci Zabıt Katibi,
  • 4 Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti,
  • 20 Gemici,
  • 21 Gemi Yağcısı,

olmak üzere toplamda 52 Kamu Personeli aalımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranacak Şartlar Nelerdir?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı için adaylardan bazı nitelikler aranacaktır. Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Aranacak!

Kamu personeli alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu için KPSS3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Var!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kamu Personeli aımında yaş şartı talep pedilecektir. Bu Kapsamda 18 Yaşmını tamamlamış olmak gereklidir. Tüm meslekler için üst yaş sınırı 35 Yaşını tamamlamamış olmak gereklidir. Ancak Uzakyok Birinci Zabt Katibi kadrosunda üst yaş sınırı yoktur. Bu kapsamda Uzakyol Birinzi Zabiti kadrosunda emekli olmayan adaylar başvuru bulunabilecektir.

Diğer Mühendisler Almı Özel Şrtları:

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği veya Endüstri Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Diğer Teknisyen ve Tekniker Almı Özel Şrtları:

Üniversitelerin Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojisi, Web Tasarımı ve Kodlama, Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Programcılığı ve Teknikerliği, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Siber Güvenlik, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim ve İletişim Teknolojisi, Bilgisayar bölümlerinden birinden ön lisans düzeyinde mezun olmak.

Uzakyol Birinci Zabıt Katibi Almı Özel Şrtları:

Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin Güverte/Deniz Ulaştırma İşletme, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti Almı Özel Şrtları:

Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin Makine Bölümü, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Gemici Almı Özel Şrtları:

Ön lisans mezunu olmak.

 Gemi Yağcısı Almı Özel Şrtları:

Ön lisans mezunu olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğü Kamu Perosneli alımı için başvurular sadece İŞKUR üzerinde gerçekleştirilecek. Kamu statüsünde yayımlanan Kamu personeli alımı ilanı için başvurular Elektronik ortamda İŞKUR adresinden veya Alo 170 üzerinden yapılacaktır. 

Başvuru Tarihleri: 22 - 26 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Kontenjana Göre İş İlanı Numaraları:

Diğer Mühendisler İş İlanı Numarası: 00007533476

Diğer Teknisyen ve Tekniker İş İlanı Numarası: 00007533601, 00007533633

Uzakyol Birinci Zabıt Katibi İş İlanı Numarası: 00007533656

Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti İş İlanı Numarası: 00007533680

Gemici İş İlanı Numarası: 00007533708

Gemi Yağcısı İş İlanı Numarası: 00007533727

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim