Jandarma Genel Komutanlığı işçi alımı ilanı yayımlandı. Az Önce İŞKUR üzerinde yayımlanan 4 Aralık 2023 tarihi ile yayımlanmış olan işçi alımı ilanına göre Jandarma 13 Farklı kadroda en az İlköğretim mezunu adaylar içerisinden 114 Kamu İşçi alımı gerçekleştirecek. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere İşçi alımı ilanları hakkında detayları aktarıyoruz.

Jandarma İşçi Alımı Detayları:

Alım Yapacak Kurum: Jandarma Bakım Komutanlığı ve Jandarma Bakım Evi

Şehir: Ankara Etimesgut

Çalışma Şekli: Daimi / Deneme Süreli

İşveren Statüsü: Kamu

Jandarma Bakım Komutanlığı 29 İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı ve İş Numaraları Nedir?

- 4 Silah Tamircisi (Tüfek, Tabanca vb.) - İş İlanı No: 00007956394

- 1 Oto Camcısı - İş İlanı No: 00007956546

- 11 Oto Bakım Onarımcısı (Oto Mekanikeri) - İş İlanı No: 00007956800

- 3 Şanzıman Tamircisi (Motorlu Taşıt) - İş İlanı No: 00007956886

- 1 Otomotiv Elektrikçisi - İş İlanı No: 00007956954

- 1 Elektrikçi (Genel) - İş İlanı No: 00007957114

- 1 Otomotiv Boya Ustası - İş İlanı No :00007957135

- 4 Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) - İş İlanı No: 00007957217

- 1 Elektrikçi (Genel)(Bobinajcı) - İş İlanı No: 00007957257

- 1 Otomotiv Kaportacısı - İş İlanı No: 00007957293

- 1 Fiberglasçı - İş İlanı No: 00007957313

Jandarma 85 İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı ve İş Numaraları Nedir?

- 83 Terzi - İş İlanı No: 00007959363

- 2 Pastacı - İş İlanı No: 00007959388

Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR üzerinden yayımlanan işçi alımı ilanı için adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacak. Genel olarak ise adaylarda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Adayların 18 Yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

Terzi Alımı Şartları:

Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar arasında; konfeksiyon, tekstil konfeksiyon, hazır giyim, giyim, kesim, kadın/erkek terziliği, moda tasarımı, moda giysi tasarımı, tekstil, giyim teknolojileri, erkek/kadın giyim modelistliği, hazır giyim model makinacılığı, model makinacılık, modelistlik, giysi kalıp tasarımı ve üretimi gibi bir alanda eğitim almış olanlar...

Buna ek olarak, konfeksiyon, tekstil konfeksiyon, hazır giyim, giyim, kesim, kadın/erkek terziliği, moda tasarımı, moda giysi tasarımı, tekstil, giyim teknolojileri, erkek/kadın giyim modelistliği, hazır giyim model makinacılığı, model makinacılık, modelistlik, giysi kalıp tasarımı ve üretimi gibi alanlarda kalfalık belgesine sahip olmak isteyenlerin, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun 16. maddesi kapsamında düzenlenen bir belgeye başvurması gerekmektedir. Ayrıca, hangi branş veya dala ait olduğunu belirten ustalık belgesini de ibraz etmeleri veya usta öğretici olarak başvuranların ilgili branşa dair ustalık belgesini sunmaları gerekmektedir.

Silah Tamircisi (Tüfek, Tabanca vb.) Şartları:

  • KPSS 93 puan türünden en az 60 puan almak gerekmektedir.

Oto Camcısı Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Otomotiv Gövde Onarımcısı bölümü mezunu olmak veya
  • Mesleki yeterlilik belgesi bulunmayan ilköğretim ve ortaöğretim mezunlarından (Otomotiv Gövde Onarımcısı bölümü mezunu hariç), Mesleki Eğitim Kanunu'na göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Otomotiv Camcılığı veya Otomotiv Gövde Onarımcısı ustalık belgesine sahip olmak.

Oto Bakım Onarımcısı (Oto Mekanikeri) Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Motor (Benzinli-Dizel), Otomotiv Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Motor (Benzinli, Dizel), Motorlu Araçlar Teknolojisi (Otomotiv Elektromekanik), Otomotiv Tamirciliği, Otomotiv Mekanik, Benzinli veya Dizel Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Elektromekanik alanlarından en az birinde ustalık belgesine sahip olmak.

Şanzıman Tamircisi (Motorlu Taşıt) Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Otomotiv Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Şanzıman Tamirciliği, Motor (Benzinli, Dizel), Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Tamirciliği, Otomotiv Mekanik, Benzinli veya Dizel Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Motor Yenileştirmeciliği alanlarından en az birinde ustalık belgesine sahip olmak.

Otomotiv Elektrikçisi Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Otomotiv Elektriği, Otomotiv Elektroniği, Oto Elektrik bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Otomotiv Elektriği veya Otomotiv Elektronik alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Elektrikçi (Genel) Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım, Elektrik Tesisatçılığı, Elektrik bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım, Elektrik Tesisatçılığı, Elektrik, Bakım ve Onarım Elektrikçiliği, Elektrik Teknolojileri alanlarından en az birinde ustalık belgesine sahip olmak.

Otomotiv Boya Ustası Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Otomotiv Boya bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Otomotiv Boyacısı, Otomotiv Boyacılığı, Oto Boyacılığı alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Torna, Tesviye, Bilgisayarlı Makine İmalatı İşlemleri (CNC), Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC), Nümerik Kontrollü Makineler, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Makine Teknolojisi (Bilgisayarlı) bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Torna, Tesviye, Bilgisayarlı Makine İmalatı İşlemleri (CNC), Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Elektrikçi (Genel)(Bobinajcı) Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Bobinaj, Bobinaj ve Bobinacılık, Bobinacılık, Elektrik Tesisatçılığı bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Bobinaj, Bobinacılık alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Otomotiv Kaportacısı Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Otomotiv Gövde bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden alınan Otomotiv Gövdeciliği, Otomotiv Kaportacısı, Otomotiv Gövde Onarımcısı, Kaporta Tamirciliği, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Fiberglasçı Alımı Şartları:

  • Mesleki eğitim veren liselerin Plastik Teknolojisi alanı, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme (Plastik Modelleme), Plastik Kalıp, Plastik İşleme bölümü mezunu olmak veya
  • 3308 sayılı kanuna göre mesleki eğitim merkezlerinden Endüstriyel Kalıp, Plastik Kalıp, Plastik İşleme alanlarından ustalık belgesine sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Ve Nasıl Yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı işçi alımı için başvurular ilanın İŞKUR üzerinde yayımlanan işçi alımı için başvurular başladı. Bu kapsamda Başvurular sadece İŞKUR üzerinden Online olarak alınacak. Başvuru için yukarıdaki kontenjanlar için İş İlanı numaralarını kullanabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 4 - 8 Aralık 2023

Başvuru Ekranı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx