Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı işlemleri tamamlanmak üzere. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz ay İŞKUR üzerinde ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine 1017 işçi dail edecek. Engelli, Eski Hükümlü ve Daimi olarak istihdam sağlanacak olup bu yönde önce başvuru işlemleri ve Kura işlemleri tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1017 işçi alımında Kura işlemleri için geçtiğimiz gün duyuru yayımlamıştı. Kura işlemleri için tarih ve yeri paylaşan Bakanlık Bugün ( 31 Ağustos 2022 ) saat 10:30'da Kura çekimi yapılmıştı.

Rekor Sayıda Başvuru!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Temizlik Personeli alımına rekor sayıda başvuru yapıldı. İŞKUR Nihai listesi Bakanlığa iletmişti ve Bakanlık yapğtığı açıklama da Rekor sayıda başvuru yapıldığını bildirerek kura işlemlerini tamamladı.

1017 Asil Aday Listesi:

Bakanlıktan gelen duyuru ile 767 sürekli işçi, 144 engelli sürekli işçi, 106 eski hükümlü işçi alımı için Asil Liste paylaşıldı. Sırada ise ilgili listede yer alan adaylara sözlü sınav gerçekleştirilecek.

Kura Sonuçları Sorgulama Ekranı!

Gençlik ve Spor Bakanlığından az önce gelen duyuru ile 1017 İşçi alımı kura sonuçları suyuruldu. Buna göre adaylar aşağıdaki bağlantılar sayesinde sonuç isim listesine ulaşabilecekler. Söz konusu açıklanan kuraya göre Asil adayların 4 katı ve yedek Adayların 4 kat ıaday belirlenerek sözlü sınav uygulanacaktır.

Engelli Sürekli İşçi listelerini görmek için tıklayınız.

Eski Hükümlü Sürekli İşçi listelerini görmek için; tıklayınız.

Sürekli İşçi - Kadın listelerini görmek içintıklayınız.

Sürekli İşçi - Erkek listelerini görmek için tıklayınız.

Öncelikli listelerini görmek için tıklayınız.

Öncelikli İsin Listesi Nedir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından öncelik hakkı olduğu bildirilen adaylardan açık iş sayısının dört katından fazla başvuru olan Temizlik Görevlisi – Erkek - Erzurum, Kahramanmaraş, Kütahya, Muş ve Van illerinde öncelikliler arasında kura çekimi gerçekleştirilmiş olup asil ve yedek olarak belirlenen adaylar Temizlik Görevlisi (Sürekli İşçi - Erkek) kura çekimi sonuçları listesinde yer almaktadır. Ayrıca bu kapsamda öncelik hakkı olduğu bildirilen ve diğer meslek kolu - cinsiyet - iller için başvuru yapan adaylar (öncelikli aday sayısı açık iş sayısının dört katını geçmediği için) doğrudan belge teslim etmeye hak kazanmıştır.

Adaylar aşağıdaki belgeleri 15 – 16 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından belge teslimi çağrısı yapılacaktır. Belirlenen süre içerisinde talep edilen belgeleri doğru ve eksiksiz teslim etmeyen adaylar sözlü sınava katılma haklarını kaybetmiş sayılacaktır.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

Kura Çekimi sonrası sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar için sözlü sınav gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav 100 puan üzerinden olmak üzerinden değerlendirme yapılacak olup başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

a) Görevin gerektirdiği mesleki bilgi ve beceri, (40 puan)

b) Genel kültür, (40 puan)

c) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)

d) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)

Belge Teslimi Ne Zaman Yapılacak?

Kurada adı geçen ASİL listedeki adaylar aşağıdaki belgeleri 12 - 14 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde başvuru yapmış oldukları Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine belgelerini teslim edeceklerdir.

İstenen Belgeler Nedir?

a) En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olduğunu gösterir diploma veya e-Devlet üzerinden alınmış doğrulama kodu bulunan mezuniyet belgesi,

b) Beyan formu (Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belge teslimi esnasında temin edilecektir.)