EÜAŞ işçi alımı ilanı yayınladı. Az önce yayımlanmış olan ilana göre Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı Müdürlüklerde görevlendirmek üzere 163 Kamu İşçi alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar sadece İŞKUR aracılığı ile yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere Kontenjan bilgisi ve Başvuru şartları hakkında detayları aktaracağız.

163 Kamu İşçi Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

EÜAŞ yayımladığı ilana göre 4857 saylı İş Kanununa tabi çalıştırılmak üzere;

  • 160 Daimi İşçi,
  • 1 Engelli işçi,
  • 2 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında İşçi,

olmak üzere toplamda 163 Kamu İşçi alımı gerçekleştirecektir. 

Mesleki Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 70 Makine Teknisyeni,
  • 71 Elektrik Teknisyeni,
  • 14 Elektronik Teknisyeni,
  • 5 Kimya Teknisyeni,
  • 1 Büro İşçisi ( Engelli )
  • 2 Teknisyen ( Eski Hükümlü / TMY )

Hangi Müdürlüklere İşçi Alımı Yapılacak?

  • 18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü,
  • Atatürk HES İşletme Müdürlüğü,
  • Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı İşletme Müdürlüğü,
  • İstanbul Doğalgaz Santralları İşletme Müdürlüğü,
  • Kılıçkaya HES İşletme Müdürlüğü,
  • Ermenek HES İşletme Müdürlüğü ( Engelli Alımı ),
  • 18 Mart Çan Termik Santralı İşletme Müdürlüğü ( Eski Hükümlü / TMY ),

Personel Alımı Tablosu Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

EÜAŞ İşçi alımı başvurusu için adaylardan genel olarak " Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4.maddesinde belirtilen şartları taşıması, İlanda yazılı okul/bölüm mezunu olması, Öncelik Belgesi olanların öncelik belgelerinin bulunması, Sağlık durumunun çok tehlikeli işlerde çalışmaya elverişli olması, 18 yaşını tamamlamış olması ve en fazla 35 yaşında olması " 

Kontenjana Göre Özel Başvuru Şartları Nedir?

Makine Teknisyeni Şartları:

Lise ve Dengi Okulların Makine, Makine Teknolojisi, CNC, TornaTesviye, Makine Bakım Onarımcısı, Bilgisayar Destekli Makine, Motor, Motorlu Araç Teknolojisi, Metal İşleri, Sıhhi Teesisat, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümlerinden mezun olmak.

Elektrik Teknisyeni Şartları: 

Lise ve Dengi Okulların Elektrik, Elektrik Tesisatçılığı, ElektrikElektronik, Elektrik Elektronik Teknolojisi Bölümünün, Yüksek Gerilim Sistemleri, Elektrik Tesisatları Pano Montörlüğü, Bobinaj veya Endüstriyel Bakım Onarım bölümlerinden mezun olmak.

Elektronik Teknisyeni Şartları: 

Lise ve Dengi Okulların Elektronik, Elektrik-Elektronik, ElektrikElektronik Teknolojisi Bölümünün, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Büro Makinaları Teknik Servisi, Haberleşme Sistemleri veya Otomasyon Sistemleri bölümlerinden mezun olmak.

Kimya Teknisyeni Şartları: 

Lise ve Dengi Okulların Kimya veya Kimya Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak

Büro İşçisi ( Engelli ) Şartları: 

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

Teknisyen ( Eski Hükümlü / TMY ) Şartları: 

Endüstri Meslek Lisesi / Teknik Liselerin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi,Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Metalurji Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi veya Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü (tüm alt dalları dahil olmak üzere) mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

EÜAŞ İşçi alım başvurusu Haziran ayında alınacak. Sadece İŞKUR aracılığı ile yapılacak İşçi alımı için adayların öncelikle yukarıdaki şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular Elektronik ortamda veya İŞKUR şahsen üzerinde yapılcaktır.

Başvuru Tarihleri: 1 - 5 Haziran 2023

Kura ve Sınav Bilgileri Nedir?

Başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 katı aday, öncelik hakkına sahip olarak başvuranlar arasından da açık iş sayısının 4 katı aday sözlü mülakat sınavına girmek üzere noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilir. Kura çekimi tarih, saat ve yeri ile sözlü sınav gün, saat, yeri ve sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri Şirketimiz web sayfası olan www.euas.gov.tr adresinin duyurular bölümünde ilan edilecektir. Bu duyurular tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yoluyla ayrıca tebligat yapılmaz.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI İLANIN TAM METNİ

ENGELLİ İŞÇİ ALIMI İLANIN TAM METNİ

SÜREKLİ İŞÇİ / TMY ALIMI İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim