Devlet Su İşleri işçi alımı yapacak. Az Önce İŞKUR üzerinde yayımlanan ilana göre Devlet Su İşleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kontenjanlarda olmak üzere Kamu İşçi Alımı yapılacak. Söz konusu ilana göre 26 farklı bölge müdürlüğünde istihdam edilmek üzere Kamu İşçi alımı gerçekleştirilecektir. Başvuru yapacak adayların öncelikle bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre İŞKUR üzerinde yayımlanan ilan detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

908 Kamu İşçi Alımı Yapılacak!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan Kamu İşçi alımı ilanına göre Devlet Su İşleri bünyesine 908 kişilik kadro ile aım yapılacak. Bu kapsamda adayların uzun zamandır beklediği ilan için 908 kişilik kadro ile şçi alım ilanı yayımlandı. Alımlar 26 Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.

Alım Yapılacak Pozisyonlar ve Atama Sayısı:

  • 8 Elektrik Teknisyeni,
  • 7 Elektrik - Elektronik Teknisyeni (
  • 1 Elektrik Jeneratör Teknisyeni,
  • 47 İnşaat Teknisyeni,
  • 3 Tarım Teknisyeni,
  • 36 Makina Teknisyeni,
  • 2 Yer Altı Suları Teknisyeni,
  • 9 Bilgisayar Teknisyeni,
  • 13 Pompa Teknisyeni,
  • 21 Harita Tapu ve Kadastro Teknisyeni,
  • 1 İklimlendirme ve Soğutma Teknisyeni,
  • 4 Hidrolik - Pnömatik Teknisyeni
  • 202 Bekçi
  • 31 Akaryakıtçı,
  • 35 Ambar İşçisi,
  • 42 Aşçı,
  • 46 Aşçı Yardımcısı,
  • 61 Bahçıvan,
  • 12 Boyacı Badanacı,
  • 5 Düz İşçi,
  • 64 Hidrolog Yardımcısı,
  • 12 Jeofizik Teknisyeni (2. Grup ),
  • 48 Kaloriferci,
  • 82 Laborant yardımcısı,
  • 29 Sıhhi Tesisatçı,
  • 33 Su Dağıtım Teknisyeni,
  • 74 Sürveyan,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan Kamu İşçi Alımı ilanı ile adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi genel nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

DSİ tüm adaylardan özel olarak yaş şartı ve mesleki şartlar aranacak. Buna göre,

İlan tarihi olan 17/04/2023 tarihi itibariyle en fazla 30 veya 35 veya 40 yaşında olmak. (17/04/1988 tarihinden sonra doğmuş olmak). Çalışma yeri, hizmet gerekleri doğrultusunda ilgili Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında bulunan Şube Müdürlüğü, Başmühendislik veya Şeflik olacaktır.

İnşaat Teknolojisi Teknisyeni: İnşaat Teknolojisi Alanının, İnşaat Üstyapı, İnşaat Altyapı, Betonarme Kalıp ve Donatı Sistemleri, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri, Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık, Yapı Laboratuvarı, Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcılığı, dallarından birinden mezun olmak.

İnşaat/İşyeri Bekçisi: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına 6 ay kalmış Silahlı Özel Güvenlik belgesi ve Kartına sahip olmak.

Elektrik Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından birinden mezun olmak.

Elektrik-Elektronik Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri dallarından birinden mezun olmak.

Bilgisayar Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Bilişim Teknolojileri alanının Ağ İşletmenliği, Yazılım Geliştirme, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarından birinden mezun olmak.

Endüstriyel Bakım Onarım Teknisyeni/Endüstriyel Elektronik Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından birinden mezunu olmak.

Makine Teknolojisi Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin, Makine Teknolojisi Alanının, Makine Model / Makine Ressamlığı, Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Bilgisayarlı Makine İmalatı, Makine Bakım Onarım dallarından birinden mezun olmak.

Pompacı (Petrol Rafinesi): Akaryakıtçı mesleğinde çalıştırılacaktır.

Harita-Tapu-Kadastro Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Harita-Tapu-Kadastro, Harita ve Kadastro dallarından birinden mezun olmak.

Aşçı: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin Aşçılık veya Mutfak bölümlerinden/dallarından birinden mezun olmak yada ilanın yayımlanmasından önce alınmış MEB onaylı Aşçılık dalında Ustalık belgesine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl aşçı olarak çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi almak. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir

Yaş Boya Ustası/Operatörü: İlanın yayımlanmasından önce alınmış MEB onaylı Boyacılılık/Badanacılık belgesine sahip olmak yada ilanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl boyacılık-badanacılık işlerinde çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi almak. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Aşçı Yardımcısı: İlanın yayımlanmasından önce alınmış MEB onaylı Aşçı Yardımcısı ya da Aşçı (Kalfalık) belgelerinden birine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 2 yıl aşçı yardımcısı olarak çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi almak. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

İnşaat Sürveyanı: İnşaat Teknolojisi Alanının, İnşaat Üstyapı, İnşaat Altyapı, Betonarme Kalıp ve Donatı Sistemleri, Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık, Yapı Laboratuvarı, Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcılığı dallarından birinden mezun olmak.

Beden İşçisi (Genel): Düz işçi mesleğinde çalıştırılacaktır.

Bahçıvan: Son başvuru tarihinden önce alınmış MEB onaylı Bahçıvanlık Sertifikası (Bahçıvanlık Belgesi) sahibi olmak veya ilanın yayımlanmasından önce alınmış en az 1 yıl bahçıvan olarak çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Sondaj İşçisi : Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Sondaj Teknolojisi bölümünden mezun olmak ya da son başvuru tarihinden önce alınmış jeofizik teknisyeni olarak çalışabileceğine dair belgeye sahip olmak (DSİ Sondör Yeterlilik belgesi veya MEB onaylı Jeoteknik Sondör Belgesi) .

Kimya Laboratuvarı Görevlisi: İnşaat Teknolojisi Alanının; İnşaat Üstyapı , İnşaat Altyapı, Betonarme Kalıp ve Donatı Sistemleri, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri, Beton-Çimento ve Zemin Teknolojisi, Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık, Duvarcılık, Yapı Laboratuvarı, Yapı Zemin ve Beton Laboratuvarcılığı dallarından birinden, veya Kimya Teknolojisi Alanının; Çimento ve Yapı Kimyasalları Üretimi, Kimya, Proses , Kimya Proses , Petrol-Rafineri, Petrol-Petrokimya, Kimya Laboratuvarı , dallarından birinden, veya Metal Teknolojisi Alanının; Kaynakçılık, Isıl İşlem,Çelik Konstrüksiyon, Metal Doğrama, Metal Levha İşlemeciliği, Sac İşleri , dallarından birinden mezun olmak.

Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Soğutma ve İklimlendirme Sistemleri, Yapı Tesisat Sistemleri, Soğutma Sistemleri, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri, İklimlendirme Sistemleri dallarından birinden mezun olmak.

Hidrolik Pnömatikçi: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanının Mekatronik dalından mezun olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl hidrolik-pnömatik işlerinde çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi almak. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Sıhhi Tesisatçı: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhı Tesisat Sistemleri, Yapı Tesisat Sistemleri dallarından birinden mezun olmak veya ilanın yayımlanmasından önce alınmış MEB onaylı Sıhhı Tesisat ustalık belgesine sahip olmak veya ilanın yayımlanmasından önce en az 1 yıl sıhhi tesisat işlerinde çalıştığına dair bonservis veya çalışma belgesi almak. Bonservis veya çalışma belgesi ile ilana başvuranların, bonservis veya çalışma belgesi sundukları işyerlerinde en az ilanda aranılan süre kadar çalıştıklarını barkodlu SGK dökümü (meslek kodu ayrımı yapılmaksızın) ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt): Son başvuru tarihinden önce alınmış MEB onaylı Kalorifercilik, Kalorifer Ateşleme belgelerinden birine sahip olmak.

Jeneratör Tamircisi: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım, Yüksek Gerilim Sistemleri dallarından birinden mezun olmak ya da ilanın yayımlanmasından önce alınmış bu dallara ait MEB onaylı Ustalık belgelerinden birine sahip olmak.

Diğer Teknisyen Ve Teknikerler: Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Tarım Teknolojisi veya Tarım alanının dallarından birinden mezun olmak.

Sondaj Operatörü/Sondör : Mesleki ve Teknik Eğitim Liselerinin; Sondaj Teknolojisi, Maden Teknolojisi dallarından birinden mezun olmak ya da ilanın yayımlanmasından önce alınmış yer altı suları teknisyeni olarak çalışabileceğine dair belgeye sahip olmak (DSİ Sondör Yeterlilik belgesi veya MEB onaylı Jeoteknik Sondör Belgesi).

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Devlet Su İşleri işçi allımı için adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirecekler. Bu kapsamda başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 5 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular aşağıdaki bağlantı üzerinden Elektronik ortamda veya Alo 170 üzerinden veya İlçe Müdürlüğünden yapılacaktırç

Başvuru Tarihleri: 17 - 24 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İLANIN TAM METNİ