İŞKUR üzerinden milli istihdam projesi kapsamında yeni bir proje daha başlatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Türkiye İş Kurumunun daha önce devam eden projelerinde, iş başı eğitim programı, sosyal çalışma programı, kamu memur alımı toplum yarına programları, girişimcilik programları, mesleki eğitim kursları yanı sıra yeni mezun olanlara yönelik olarak meslek danışmanlığı programı başlatılacak.

Yükseköğrenimlerinden mezun olan adayların herhangi bir iş programına yerleştirilmesi ve istihdamlarının arttırılmasının hedeflendiği projede iş ve meslek danışmanları aracılığı ile kadınların daha çok istihdam edilmesi hedeflenmekte. Buna göre önceki yılda 435 bin kadın iş sahibi olmuştu.

Türkiye genelindeki istihdam seferberliği kapsamında kadın çalışanların arttırılmasının yanı sıra genç nüfusun işsizliğini önlenmesinin de hedeflendiği projede hedef 180 bin genç iş sahibi olması. İŞKUR'un daha önceki istihdam seferberliği kapsamında işe yerleştirme oranlarında hızla artışlar olmuştu. 2018 yılında 14 bin engelli vatandaş işe yerleştirildi. Özel sektör işe yerleştirmelerde de iş verenlere yeni teşviklerin verilmesi gündemde diğer bir gelişmede ise adaylar engelli atamalarında kontenjanların 10 Bin olmasını iş yerlerinde kontenjanın yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkartılması istenilmektedir. Detaylar için tıklayın.

GENÇ İŞSİZLERİN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ;

İşe ilk adım projesi ile yeni mezun olan adayların işe yerleştirilmelerinin kolaylaştırılacağı ve bu konuda yeni teşvikler başlatılacağı istihdam seferberliği konusunda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA