Kamu kurumlarında memur kadrosunda atama bekleyen engelli statüdeki adaylar işin olsa ekibine ve sitemiz üzerinden attıkları mesajların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu sebeple adayların sesi olmaya devam ediyoruz. Engelli statüdeki atamalarda sayısının arttırılmasını bekleyen adaylar, sosyal medya üzerinden #Engelliler10BinAtamaİstiyor tagı altında seslerini duyurdu.

ADAYLARIN TALEPLERİ;

2019 yılı EKPSS atamalarında tercihlerin bir an önce açıklanması ve umutlarını EKPSS'ye bağladıklarını belirten adayların gelecek planlarının yapabilmeleri için atamaların gerçekleştirilmesi adayların öncelikli beklentileri arasında yer alıyor. Diğer yandan 2019/1 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre atamalarında kadro sayısının 10 Bin olmasını istediklerini belirtmekteler. Buna göre kontenjanların yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkartılması istenilmektedir.

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2018/2 tercihleri Aralık ayı içerisinde alındı. Yine 2017 yılında 12 Temmuz, 2018 yılında 8 Mayıs tarihinde tercihler alındı. Buna göre yeni bir takvim için duyurunun açıklanması bekleniyor. 2019 yılı ekpss tercih işlemleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yeni bir kılavuzun açıklanması, açıklanacak kılavuzun ardından tercih işlemlerinin yapılması beklenmektedir.

BAŞVURU YAPABİLECEK ADAYLAR;

Adayların üst yaş şartında en fazla 65 yaşını geçmemiş olmaları gerekiyor. Eğitim düzeyinde ise, en az ilköğretim mezunu olmaları, eğitim düzeylerine göre farklı kadrolar açıklanacak. Bu kadrolardaki atamalar için istenilen eğitim ve sertifika şartlarını taşımak gerekli olacak.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim