Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Sosyal çalışma Programı kapsamında Türkiye genelinde binlerce kişilik boşluk ile kamu kurumları ve özel kuruluşlar işçi veya öğrenci alımı yapacaklar. Bakanın yaptığı açıklamaya göre Üniversite öğrencilerine iş imkanı sağlamak için ve çalışma hayatına alışabilmeleri için İŞKUR aracılığı ile açılan Sosyal çalışma Programı ile binlerce kişilik boşluk ile alım yapılacak.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada başvuruların 25 Haziran 2019 tarihi itibari ile başlayacağını belirtmişti ve başvuru ekranları açılarak öğrenci adaylarının başvuru yapmaları sağlandı.Söz konusu Sosyal Çalışma programına katılan öğrencilere günlük ödeme yapılacak. Günlük 67 TL ödenecektir.

RESMİ YAZI ELİMİZE ULAŞTI!

Malatya Belediyesi tarafından sabah saatlerinde almış olduğumuz bilgiye göre 180 kişilik boşluk ile alım yapılacak ve bizlere iletilen evraka göre tüm detaylar verilmektedir. Söz konusu resmi yazıyı incelemek için Buraya Tıklayabilir ve Malatya için örnek bir bilgi alabilirsiniz.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru ekranı İŞKUR üzerinde 25 Haziran 2019 tarihinde açılmış olup 4 gün sürecek ve adaylar en geç 28 Haziran 2019 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. İŞKUR tarafından gelen resmi yazıda şu detaylara yer verildi;

Seçmeler 05 Temmuz 2019 tarihinde Genel Müdürlükçe Merkezi Elektronik Kura Yöntemi ile yapılacak olup seçilen asil ve yedek listelerin kurumumuzca bildirilmesine müteakip ilan panosunda yayınlanacaktır.

SÇP Kurum portalı üzerinden açılmış olup, 4 gün süreyle katılım şartlarını sağlayanların başvurusu açık olacaktır. Başvurular www.iskur.gov.tr adresi üzerimden çevrimiçi kullanıcı giriş yaparak tamamlanacak olup İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri üzerinden başvuru alınmayacaktır. İMD ler kurum personeli tarafından yapılmayacaktır.

Her bir katılımcı adayının bir dönemde ikametgah şartı aramaksızın diledikleri ilde Türkiye geneli açılan en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunmaktadır.

Programa katılan öğrencilerin KYK Bursları / Öğrenim kredileri kesilmez. Ancak bir yerden kurumdan burs alıyorlar ise ilgili kurumlara başvuruda bulunup bilgi almaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Adayların Sosyal çalışma Programına başvuru yapabilmeleri için öğrenci olmaları gereklidir ( Şu an Üniversitelerin 1,2,3,ve 4. sınıflarında aktif olarak öğrencilikleri devam edenler ) uzaktan eğitim alanlar SÇP'ye katılabilir. Açık öğretim yükseklisans ve Doktora öğrencileri SÇP de yararlanamaz.
  • Ayrıca Öğrencileri dönem sonu genel akademik ortalaması ( transkripte göre ) 4 lük sisteme göre 2 nin, 100 lük sisteme göre ise 53.33 ün altında olmaması gerekir.
  • Kuruma kayıtlı İşsiz olmak; SÇP'ye başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olması ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada, çalışıyor kaydı olmamasını ifade eder, ( SGK girişinin olmaması )
  • 18 Yaşını Tamamlamış olmak; SÇP 'ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
  • SÇP lerin uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler programdan yararlanamaz. üniversitelerin yaz uygulama programlarından ders alan öğrencilere SÇP'den yararlanamaz.

SÇP LERDEN YARARLANMA:

SÇPler en fazla 3 ay sistemde açılır bir kişinin toplamda en fazla 90 gün SÇP den yararlanabilir, bir eğitim döneminde ise en fazla 42 gün yararlanabilir. uygulama süresi haftada 3 gün olarak belirlenir Örneğin bir kişi 2019- 2020 veya 2021 yıllarında toplamda en fazla 90 gün SÇP den yararlanma hakkı bulunmaktadır. 2019 yılında açılan bir SÇP den kişi en fazla 42 gün yararlanabilir ve haftada 3 gün uygulanır.

Diğer hatırlatmalar: SÇP de rapor, izin vs, hakkı toplamda 5 gündür. Haftada en fazla 3 gün çalışıp bugünler için ödeme yapılacaktır. Aynı TYP de olduğu gibi SGK ve vergi ödemeleri ayrıca günlük asgari ücret ödenecektir. Örneğin Temmuz ayında bir kişi SÇP den en fazla 12 gün yararlanırsa

12 gün X 67,35 TL = 808,20 TL ücret alacak olup ayrıca 1 belge türlü Sigortası yani emekliliğe yansıyan günlük sigortası da yatırılacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Adayların aşağıda paylaşacağımız bağlantı üzerinden ilgili ilanlara ulaşabilecekler.

1. https://esube.iskur.gov.tr/Scp/ScpArama.aspx adresine giriş yaparak SÇP Arama ve Başvuru sistemine ulaşacaksınız.

2. Aşağıdaki görselde de göreceğiniz gibi açılacak ekranda şehir seçerek hangi şehirde bulunan ve hangi kurumdaki Sosyal Çalışma Programından yararlanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim