NOT: Kadro sayısında değişiklik olmuştur. Bu yüzden kesin alım sayısı yoktur. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bilgiye istinaden kadrodağılımı şöyledir.

Bugün İşin Olsa ekibi olarak Malatya Belediyesinden almış olduğumuz bilgiye göre Malatya genelinde Sosyal Çalışma programı kapsamında 180 kişilik kontenjan ile alım yapılacağı belirtildi. Genel açıklamalarda, Sosyal Çalışma Programı ( SÇP ) ile ilgili yol gösterici olması için hazırlanmış metne göre farklı belediyeler ve kurumlara 180 kişilik kontenjan dağılımı yapıldı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular 24 Haziran 2019 tarihi itibari ile başladı ve en geç 28 haziran 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular İŞKUR Türkiye İş Kurumu Sosyal Çalışma Programı üzerinden alınacak.

SEÇMELER:

Seçmeler 05 Temmuz 2019 tarihinde Genel Müdürlükçe Merkezi Elektronik Kura Yöntemi ile yapılacak olup seçilen asil ve yedek listelerin Kuruma bildirmesini müteakip ilan panosunda yayınlanacaktır.

Sosyal Çalışma Programı Kurum İŞKUR üzerinde açılmış olup 4 gün süreyle katılım şartlarını sağlayan adayların başvurusu açık olacak. Başvurular İŞKUR resmi resmi internet adresi olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılarak yapılacak olup, İŞKUR il Müdürlükleri ve hizmet merkezleri üzerinden başvuru alınmayacaktır. İMD'ler kurum Personeli tarafından yapılmayacaktır.

ŞARTLAR NEDİR?

Adayların Sosyal Çalışma Programına başvuru yapabilmeleri için Kurumun işsiz kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Sosyal Çalışma Programına başvuru yapıldığı tarhten kişini İŞKUR a kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor olmamaması ifade eder. ( SGK Girişinin olmaması )

Ayrıca adayların 18 yaşını tamamlamış olmalarıda gereklidir. Yani SÇP katılacak adayların 19 yaşından gün almış olmaları gereklidir.