Sahil Güvenlik Komutanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yüzlerce personel alımı yapmaktadır. Söz konusu personeller güvenlik güçlerinden farklı olmak üzere genel olarak il müdürlüklerinde işçi statüsünde çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hazırlanan bildiriye göre en az ilkokul mezunu işçi alımı yapılacak. İşte alınacak olan pozisyonlar ve başvuru detayları.

Kaç Kişi Alınacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı en az ilkokul mezunu işçi alımı yapacak. Peki alınacak olan işçiler hangi pozisyonlarda çalışacak? Buna göre ilkokul mezunu olmak üzere Meydancı pozisyonuna bir işçi ve Gemi Hidrolikçisi pozisyonu içinde bir işçi alımı yapılacak.

Meydancı pozisyonuna başvurmak isteyen adayların en az ilkokul mezunu olması gerekmekte olup Gemi Hdirolikçisi pozisyonuna başvurmak isteyen adayların 3308 Sayılı Kanun kapsamında Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri , Makine Teknolojileri Alanı(Makine Bakım Onarım), Hidrolik ve Pnömatik Teknolojileri, Mekatronik , Hidrolik ve Pnömatik, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi. Makine ustalık belgesine sahip olmak veya 5544 sayılı kanun kapsamında hidrolik pnömatikçi mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Bu pozisyon içinde adaylar en az ilkokul mezunu olması gerekiyor.

Başvuru yapmak isteyen adaylar İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmekte olup son başvuru tarihi 27 Ekim 2016 olarak açıklanmış durumda.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim