Sağlık Bakanlığı işçi alımı yapıyor. Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kontenjanlarda olmak üzere 11 bin 317 kişilik kadro için Kura işlemleri yapıldı. Buna göre Kura sonucuna göre adayarın sonuçları açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığına başvuru yapıp Kura da ismi geçen adaylar şimdi ne yapacak? Göreve ne zaman başlayacak? İşe başlama belgeleri nelerdir?  İşin Olsa ekibi olarak tüm bunlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Sağlık Bakanlığı 11 Bin 317 İşçi Alımı Yapıyor!

Bakanlık hastanelerde ve sağlk merkezlerindeki eksikliği karşılamak üzere 81 şehir için İşçi personel alımı yapıyor. Yapılan Kura sonucuna göre sağlık bakanlığı,

  • 5080 Temizlik Hizmetleri ( Temizlik Görevlisi ),
  • 3559 Koruma ve Güvenlik Hizmetleri ( Güvenlik Görevlisi ),
  • 791 Klinik Destek Elemanı,
  • 604 Hasta Karşılama Yönlendirme Görevlisi,
  • 284 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,
  • 275 Elektrikçi ( Genel ),
  • 261 Bilgisayar Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı,
  • 154 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,
  • 188 İnşaat Boyacısı / Boyacı,
  • 121 Marangoz,

kadrolarında 11 bin 317 şçi ataması yapılacak.

Kura Sonuçları Açıklandı!

Sağlık Bakanlığı tarafndan 27 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre Kura işlemleri 28 Aralık 2022 ve 29 Aralık 2022 tarihlerinde Şehirler İkiye bölünerek gerçekleştirildi. En son  sonuçlar 29 Aralık 2022 tarih isaat 22:00 itibari ile duyuruldu. Adaylar kura sonıuçlarına Elektronik ortamda T.C. kimlik bilgileri ile ulaştılar.

28 Aralık 2022 Kura Sonuç Listesi Burada

29 Aralık 2022 Kura Sonuç Listesi Burada

Kura Sonrası Adaylardan Hangi Belgeler İstenecek?

Kura da ASİL listede adı geçen adaylar Sağlık Bakanlığından gelecek duyuru ile Belirtilen tarihler arasında belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

Belge teslim Tarihi Açıklandı!

Sürekli işçi asıl olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları 02- 20 Ocak 2023 tarihleri arasında Ek-1 de belirtilen belgelerle birlikte asıl olarak yerleşmeye hak kazandıkları il sağlık müdürlüklerince alınacaktır. Başvurular, şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruların incelenmesi ve değerlendirilmesine ait işlemler; il sağlık müdürlükleri bünyesinde personel hizmetlerinden sorumlu başkanın başkanlığında yeterli sayıda personelin katılımı ile kurulacak komisyonlar tarafından 21-31 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

ADAYLAR SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GELECEK DUYURUDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İNSTAGRAMA KATILDI! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Göreve Başlama İşlemleri İçin gerekli Belgeler Nelerdir?

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası sonucunda atanmaya hak kazananlardan istenecek evraklar;

1-Açıktan Atama Başvuru Formu, (Tükenmez veya dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurularak imzalanacaktır.)

2-Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Erkek hak sahipleri için e-Devlet Kapısından alınan askerlik durum belgesi kabul edilecektir.)

3-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu (tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

4-Mal Bildirimi Formu. (El yazısı ile doldurulup imzalanarak kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)

5-Öğrenim durumuna ait belgenin aslı veya noter onaylı sureti.

6-e-Devlet internet adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kayit-belgesisorgulama) alınacak Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi. Bu belgenin incelenmesi neticesinde, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı aldığı tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır.

• Adaylardan istenen belgelerin suretlerinin verilmesi halinde, asılları adaylarca ib

Göreve Başlama Duyurusu ve Başvuru Formaları:

Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru

Yerleşenlerden İstenen Belgeler - Başvuru Şartları (Ek-1)

Açıktan Atama Başvuru Formu

Mal Bildirim Formu

Meslek, Öğrenim Durumu ve Özel Şartlar

TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA