SGK hizmet dökümüne erişmek isteyen vatandaşlar turkiye.gov.tr adresinden E-Devlet uygulamasına giriş yapmalıdır. Girişte T.C kimlik numaranız, mobil imza veya e-imza ile internet bankacılığı seçeneği kullanılabilir. E-Devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT’ ye giderek şifre talebi oluşturmalıdır.

E-Devlet resmî sitesine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bağlantısı otomatik bir şekilde karşınıza gelecektir. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) menüsüne giriş yaparak 4A, 4B ve 4C hizmet dökümüne ulaşarak SGK hizmet döküm sorgulamasını yapabilirsiniz. Ayrıca SGK hizmet dökümüne ulaşmanın bir diğer yöntemi de ana sayfanın üst kısmında yer alan arama çubuğuna "SGK Hizmet Dökümü" veya "Sosyal Güvenlik Kurumu" yazarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden birçok işlem gerçekleştirilmektedir. Uygulama üzerinden 2500 farklı kurumlara ait hizmet imkânı sağlanmaktadır. Uygulama üzerinden adres değişikliği ve banka değişikliğini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ayrıca emekli aylığı ve borç bilgisine de E-Devlet uygulamasından ulaşabilirsiniz. Kısacası SGK hizmet dökümünü alabilmek için E-Devlet sitesine giriş yapmanız yeterli olacaktır.

SGK Hizmet Dökümü İçerisinde Neler Yer Alıyor?

  • Sigortalı kişinin çalıştığı gün sayısı,
  • Sigortalı kişiye ait bilgiler,
  • Primlerin ödeme tarihleri,
  • Kişinin çalıştığı şirket bilgileri,
  • Hangi aylarda sigortanın ödendiği bilgisi,
  • İlk defa girilen ve çıkılan işin tarihleri,

Yukarıda yer alan bilgiler SGK hizmet dökümü içerisinde kişinin sigortalı çalışma hayatındaki bilgileri kapsamaktadır. Sizde SGK hizmet dökümüne erişmek istiyorsanız yukarıda belirtilen giriş yöntemini uygulayarak erişim sağlayabilirsiniz.