Nöbetler fazla Mesaiden sayılacak yargıdan yeni bir karar çıktı!

Türkiye İmar ve inşaat hizmetleri kamu görevlileri sendikası tarafından fazla çalışma esaslarını gösterir yönetmelik göre çalışma saati içerisinde ve dışında yürütülen nöbetler fazla çalışma sayılmaz hükmünü iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle bir yargı başvurusu yaptı. Danıştay 12. İdaresi  tarafından Sendikanın talebi reddedildi. Dosya Danıştay idari dava daireleri kurulunda yönetmelik durdurulması kararını verdi. Ayrıca daha önce de yönetmelikle ilgili bu hükmün iptali kararı geldiği ifade edildi.

NÖBET FAZLA ÇALIŞMA SAYILACAK!

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görev yapan bir teknisyen çalışmış olduğu resmi tatil ve bayramlardaki nöbet sürelerin fazla çalışma karşılığı olarak izin sistemiyle bir talepte bulundu. Teknisyenin bu talebi idare tarafından reddedildi. Yargı sürecinde Danıştay idari dava kurulunun verdiği karar sonrası çalışanları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Çalışanların nöbetleri fazla çalışmadan sayılacak.

FAZLA MESAİ ÜCRETİ NE KADAR;

2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun değişikliğine göre saat başı fazla çalışma ücreti 2020 yılında 2 Tl 39 Kuruş olarak ödeniyor. Şoförler yılda 60 saati geçmeyecek, (makam şoförleri 90 saat) MEB'de çalışan idari personel için ayda 100 saati geçmeyecek, KYK'da çalışan memurlar için ise ayda 90 saati geçmeyecek şekilde fazla çalışma ödeniyor.