Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen YKS sınavının sonuçları 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmıştı. Açıklandığı günden bugüne kadar adaylara düşünme süresi veren ÖSYM bugünden itibaren başlatarak 14 Ağustos da sona erecek bir tercih dönemi gerçekleştirecek.

150 Puandan Düşük Alan Adaylar Tercih Yapamayacak

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavının tercihleri bugün başladı. 2018 TYT sınavından en az 150 puan alan adaylar, okul yerleştirmelerinde bulunabilecek. Y-TYT olarak elinde ne puanı varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarıyla tercih yapabilecekler.

2018-TYT’de sınavında 150 ve daha üzeri puan alan adaylar ön lisans bölümlerini, 2018-Alan Yeterlilik Testi veya Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ile ilgili puan türü içerisinde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecekler.

Sınava giren adaylar tercih işlemlerini ÖSYM sitesinden T.C. kimlik numaraları ve sistem şifresini girerek 14 Ağustos’a kadar başvuru işlemlerini yapabilecekler. İşlemlerini tamamladıktan sonra tercih dönemi bitene kadar işlemlerini tekrardan gözden geçirebilir isterlerse de değiştirebilme imkanları bulunmaktadır. Özellikle de işlemlerini bitirdikten sonra yapmış oldukları sıralamayı kontrol ederek yazıcı üzerinden de çıktı olarak alması daha iyi olmaktadır.

Yerleştirme Sonuçları Basılmayacak

Tercih dönemi bittikten sonra 1-2 hafta içerisinde öğreneceğiniz yerleştirme sonuçlarını tercih yapmış olduğunuz yerden öğrenebileceksiniz. Başvurularınız da sonuç belgesi basılmayacak olup adreslerinize de gönderilmeyecektir.