Sürekli işçi kadrosunda çalışanlardan asgari ücretten az olanlara 2 zam birden verilecek.

2018 yılında 90 gün içerisinde tamamlanan taşerondan kadroya geçiş yapan yaklaşık 900 bin işçinin maaşları için önemli gelişme. Asgari ücret zamanlarının yansıtılmasının ardından bir kısım işçinin maaşının asgari ücretten daha az kalacağını belirtmiştik. İşte detaylar

Kamu kurumlarında sürekli işçi kadrolarına geçen işçiler için maaş düzeylerinin asgari ücret düzeyine getirilmesi için gerekli olan çalışma yapıldı. Bakanlık taşerondan kadroya geçen işçiler için asgari ücret düzeyine getirilmesi ve artışın bu rakam üzerinden yapılması gerektiği görüşünü sundu.

İKİ ZAMAN YAPILACAK.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Antalya Büyükşehir belediyesine gönderdiği görüşte maaşı asgari ücretin altında kalanların günlük olarak 85,28 Tl olacak şekilde zam yapılması gerektiğini belirtti. Diğer yandan 2019 Ocak ayı zammı olarak yüzde dört oranında artış yapılması gerektiği vurgulandı. Böylece taşerondan kadroya geçen işçilerden düşük maaş olanlara iki zam birden yapılacak. Ayrıca tediye ödemelerinde 2019 Ocak, Nisan ve Ekim aylarında en az 591 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

İŞİN OLSA