Asgari ücret maaşının belli olmasının ardından, 2018 yılı Nisan ayından itibaren taşerondan kadroya geçiş yapan 900 bin kamu işçisinin maaşlarında artış ne kadar olacağı sorulmakta.

Bilindiği gibi asgari ücret tespit komisyonu geçtiğimiz günlerde asgari ücreti oy birliği ile aldıkları kararı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk kamuoyuna paylaştı. Asgari ücrete yapılan yüzde 26 oranındaki zam ile birlikte 2019 Ocak ayı asgari ücret tutarı 2 Bin 20 Tl oldu. Sürekli işçi kadrosundaki işçilere ise Ocak ayından itibaren ne kadar artış yapılacak belli oldu.

ASGARİ ÜCRETTEN AZ MAAŞ ALACAKLAR!

Taşerondan kadroya geçiş yapan yaklaşık 900 bin işçiye toplu sözleşme gereği Ocak ayında yüzde 4 oranında artış yapılacak. Bu işçiler için yapılan artış 2019 yılının ikinci yarsında ise yine yüzde dört oranında uygulanacak. İşin Olsa'ya mesaj atan çok sayıda taşerondan kadroya geçen işçiler, asgari ücret artışının kendilerine de yapılmasını istemekte.

Kamuda sürekli işçi karolarında görev yapan çalışanların asgari ücret oranından daha alt seviyede maaşa sahip olmaları ekonomik kayıplara neden olacağını aktaran çalışanların bu sorununun çözümü için yeni bir çalışmanın yapılmasını ve asgari ücret düzeyinin üstüne getirilmesini istemekteler. Gelişmeler olduğunda aktaracağız.

İŞİN OLSA/ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim