Geçtiğimiz gün mecliste konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, yine geçtiğimiz gün Bakan Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) değerlendirdi. Bu noktada ülkede taşeron firmalarda çalışan binlerce işçinin olduğunu vurgulayan Girgin, YEP’in bu işçilere katkısı olup olmadığını ele aldı. Girgin’in yaptığı açıklamada altı çizili açıklamalar ise şu şekilde yer aldı.

Taşeronlar Kadroya Geçecek Mi ?

Ülkede taşeron firmalarında çalışan binlerce işçinin olduğunu biliniyor. Bu işçileri yakında ilgilendiren açıklama ise CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’den geldi. Girgin yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı işçiler açısından, dar gelirliler açısından, esnaf ve emekliler açısından dört gözle beklenecek türden değil.” Diyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) “Değişim başlıyor” diyerek açıkladı. Değişim değil iflastır açıkladıkları. Çok açık söylüyoruz, ekonomide değişimin başlaması için ilk değiştirilmesi gereken damadın kendisidir” şeklinde açıklamada bulundu.

Taşeronlar Kadroya Alınmalı

Girgin tarafından yapılan açıklamada ayrıca IMF ile uyumlu YEP kapsamında kıdem tazminatlarına da göz dikildiğini ifade etti. Bunun yanı sıra hükümetin verdiği sözleri tutmadığını ve tutmayacağını ifade eden Girgin, taşeronun kadroya alınması hükümetin gündeminde yok ama kamuda çalışan işçilerin tamamının kadroya alınması şart sözlerine konuşmasında yer vererek bu işçilerin sesini de meclisten duyurdu.