Tarım ve Orman Bakanlığına yeni personel alımları ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı!

Mezun adayların atama beklediği Bakanlıklardan bir tanesi olan Tarım ve Orman Bakanlığı personel atama planlaması için çokça aday yeni gelişmeleri merakla beklemekte. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kadro çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihtiyaçlar doğrultusunda personel alımı yapılacağını belirtti. Buna göre yapılan açıklamalarda bir yıl öncesinde personel alımlarının yapılmasının zor olduğu ifade edildi.

10 BİN 551 PERSONEL ALIMI

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan veteriner, mühendislik ve teknik okul mezunları umutlarını Tarım Bakanlığına yapılacak personel atamalarına bağladı. Yeni gelişmelerde ise TBMM'de Tarım Bakanlığına yeni bir soru önergesi sunuldu. Buna göre Ziraat, Gıda ve Su Ürünleri Mühendisliği mezunlarının sayısının 150 bin'e ulaştığını ifade edildi. Milletvekili Aylin Cesur Tarım Bakanı Pakdemir'li nin cevaplaması için sunduğu soru önergesinde Eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın 9 Şubat 2018 tarihinde söylemiş olduğu 10 bin 551 kişilik alım talebi için 6 Şubat tarihinde Bakan Pakdemir'li nin Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığından atama talebi edildiği ifade edildi.

2019 yılında 10 Bin 551 personel ataması yapılacak mı? Maliye Bakanlığından onay verilmesi için bir talebinin bulunup bulunmadığı soruları yöneltildi. Buna göre sizde konu ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak sitemiz üzerinden paylaşabilirsiniz.

Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulamalarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA