Türkiyede bir yıl içerisinde ortalama 118 milyar adet sigara tüketiliyor. Sigara paketlerinin siyah ve sağlık uyarları ile donatılması uygulaması başladı. Markalar yerine caydırıcı resimlerle donatılarak siyah bir font kullanılması sigara tüketimini önemli düzeyde azalttığı açıklandı. Buna benzer bir düzenleme nargile ürünlerinde oldu. Buna göre Nargile şişelerinin üzerine sağlık uyarıları yapıştırılacak.

NARGİLE ÜRÜNLERİNE YENİ DÜZENLEME;

Nargile şişelerinin üzerine konulacak sağlık uyarılarına ilişkin yönetmeliğe göre sağlık uyarıları ofset, baskı, pvc kaplama ve pvc boru üzerine serigrafi tampon baskı veya yapıştırma şeklinde uygulanacak. Uyarılar silinmez nitelikte olacak. Uyarılar dört temel renklerde olacak. Mavi, siyah, kırmızı ve sarı renklerdeki uyarıların asgari ebatları 360-217 mm şeklinde olacak.

TÜKETİM AZALABİLİR!

İlk kez 11 yıl önce başlatılan dumansız hava sahası uygulaması en iyi uygulayan ülkeler arasında yer alıyor. Resmi gazetenin 19 Şubat 2020 tarihli kararında ek 1,2, ve 3 numaralı resimlerde nasıl bir uyarı yapılması gerektiği resimlerle anlatıldı. Buna göre sigara ürünlerindeki tüketimin azalması nargile ürünlerinde de olması beklenmektedir. Gelişmeleri işin olsa sitesi üzeriden takip etmeye devam edebilirsiniz.

Nargile düzenlemesi için  https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200219-6.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.

Diğer yandan sigara ürünleri üretimi ve dağıtımı yapan firmalarda arasında yer alan American Tabaco firmasına tecrübeli tecrübesiz personel alımları yapılacak. Bu konudaki ilgili haberimizde linkten erişebilirsiniz.

İlgili haber: https://www.isinolsa.com/personel-alimlari/sigara-firmasi-british-american-tobacco-ve-philip-morris-sabanci-cok-h30709.html

İŞİN OLSA