İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere polis ihtiyaçlarını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirmekte olup her sene ortalama 10 bin civarı polis alımı yapılmakta olup 2019 yılı için 25. dönem Polis Özel Harekat PÖH alımı ve 26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru ile merakla beklenen bilgi paylaşıldı ve PÖH ile POMEM alımına toplam kaç adayın başvuru yaptığı öğrenildi. POMEM'e kaç kişi başvurdu, PÖH'e kaç kişi müracaat etti?

TOPLAM BAŞVURU YAPAN SAYISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde özel bir haber kanalına konuk oldu ve bir çok konu hakkında bilgi verirken PÖH ile POMEM'e toplam başvuru yapan aday sayısını duyurdu. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu net olarak rakamı vermezken PÖH ile POMEM'e 200 bine yakın adayın müracaat ettiği belirtildi. Lisans ile ön lisans mezunlarının başvuru dağılımının ne kadaro lduğu belirtilmedi fakat en çok rağbetin önlisans mezunlarınca gösterilirken lisans mezunlarının daha az oran ile başvuru yaptığı bilinmektedir.

26. DÖNEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Eğer sizlerde 2019 yılının son açıklanmayan ilanı olan 26. dönem POMEM alımına müracaat ettiyseniz ve alım ilanı tarihinin ne zaman açıklanacağını bekliyorsanız hemen yukarıdaki linki takip ederek ilgili hususu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.