Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile geçtiğimiz sene 18. dönem ve 19. dönem POMEM öğrenci alımı yapılacağı duyurulmuştu. 19. dönem Polis Özel Harekat alımında bayanlara bin kişilik kadro ayrılması beklenirken bayanlara kadro verilmediği duyurulmuş ve bayan adaylara üzücü haber ile karşı karşıya kalmıştı.

Polis Özel Harekat olmak isteyen adaylar alımların yeniden yapılmasını ve şartların aynı şekilde devam ederek bayanlara da kadro ayrılmasını talep etmektedir.

KPSS Şartı Geri Gelebilir!

19. dönem Polis Özel Harekat alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı kaldırılmıştı ancak milletvekillerinin imzası ile PÖH alımında tekrar KPSS şartının getirilmesi ve belirlenecek asgari puanın üzerinde almış olan adayların PÖH alımına müracaat etmesini istiyor.

Anayasa Mahkemesinde görüşmeler devam ederken toplanan imzalar kabul edilirse önümüzde ki süreçte yapılacak olan Polis Özel Harekat alımlarına yeniden Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı getirilebilir.

Yaş Şartı Esnetilsin!

Bilindiği gibi Polis Özel Harekat alımında yaş şartı bulunmaktadır. Adayların pek çoğu bu şartın esnetilmesini istemektedir.

Bayanlara Kadro!

Ülkemizde binlerce bayan Polis Özel Harekat olmak istiyor ancak 19. dönem PÖH alımlarında bayanlara kadro ayrılmadı. Bundan sonra ki alımlarda mutlaka bayanlara en az bin kişilik kadronun ayrılması talep ediliyor.

Mezuniyet Şartı

PÖH alımlarında mezuniyet şartı bilindiği gibi lise düzeyine çekilmişti. Adaylar bu şartın aynı şekilde devam etmesini istiyor.

Askerlik Şartı

PÖH alımlarında yine adaylar askerlik şartının olmaması ve askerlik durumu terhiste olanların veya öğrenci olanlarında PÖH alımına müracaat edebilmelerini istiyor.